DTM

DTM-test voor Robert Kubica in Jerez: "Ik wil BMW Motorsport danken voor de kans"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 december 2019 10:13 • Print artikel

Robert Kubica gaat in de aankomende DTM Rookie Test met de BMW rijden. De Pool komt in actie in december op het circuit van Jerez. Kubica, die zichzelf bij Williams vervangen zag worden door Nicholas Latifi, heeft al benadrukt dat hij naast zijn activiteiten in de F1 ook een raceprogramma wil gaan draaien.

Formule 1 RaceXpress Robert Kubica

Robert Kubica met BMW Sauber, Hockenheim 2008


“Recent was Kubica al in gesprek met Audi over zijn ambities na de Formule 1. Echter motorsportdirecteur van het automerk, Dieter Gass gaf al in een vroeg stadium aan, zich aan de coureursline-up van het 2019-seizoen te willen vasthouden. BMW ondergaat ondertussen een herstructurering, nadat zij alle titels verloor aan Audi. Daar lijkt de Pool mogelijk in te passen, die al eerder met Mercedes in 2013 testte.

“Ik wil BMW Motorsport danken voor de kans om in Jerez met de BMW M4 DTM te testen”, zegt de Pool die van 2006 tot en met 2009 met het merk in de F1 reed. “Ik kijk al erg uit naar de test en om de BMW-raceauto met haar turbomotor te leren kennen. Ik kan mij in een toekomst in de DTM voorstellen. Ik kijk uit naar een nieuwe uitdaging en de DTM is dat zeker. De serie heeft een veld van topklasse en de standaard van rijden is extreem hoog. Hoewel we eerst moeten afwachten en zien hoe ik door de test heen kom.”

BMW is ondertussen blij dat ze Kubica een kans kunnen geven. “We zijn blij om deze kans aan Robert Kubica te bieden om deel te nemen in de Jerez-test”, aldus BMW Motorsport-directeur Jens Marquardt. “Robert is een grote naam in de internationale racewereld, met veel ervaring in topklasse kampioenschappen als de Formule 1. We zijn er door geïntrigeerd om te zien hoe goed hij gaat tijdens zijn test aan het stuur van een toerwagen, onze BMW M4 DTM.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS