DTM

DTM terugkeer na zeventien jaar; Eng en Rast zetten de toon op een nat en droog maar vooral uitdagend circuit van Zolder

Uitgegeven door Peter Vader • 17 mei 2019 19:50 • Print artikel

Na een afwezigheid van zeventien jaar keerde het onweer en gebulder van de DTM terug naar het legendarische Circuit Zolder, toen de vrije training aan de gang was voor de eerste DTM-race op het Belgische circuit sinds 2002.Terwijl hij het tempo onderstreepte dat hij op Hockenheim liet zien, bleek Philipp Eng het snelst in de droge, tweede sessie van de middag, met een beste tijd van 1m22.476s. De Oostenrijker, die rijdt voor het Belgische BMW-team RBM, was maar 0,039seconde sneller dan Jonathan Aberdein uit Zuid-Afrika, die rijdt voor WRT Audi, het andere Belgische team in de DTM.

Rene Rast Audi door de pitstraat Zolder

"Ik ben heel blij", zei Eng naderhand. "De rondetijd laat zien dat er een goed tempo in de auto zit. Het was een vrij rustige en ontspannende sessie en ik hoop dat we dit weekend zo door kunnen gaan. "Aberdein voerde een drietal Audi-coureurs aan; hij werd gevolgd door Hockenheim-winnaar René Rast en Robin Frijns, de Nederlander die vlakbij het Zolder-circuit woont en de Belgische baan als zijn thuiscircuit claimt.

BMW-coureurs Timo Glock, Marco Wittmann en Bruno Spengler eindigden daarachter op de vijfde, zesde en zevende plaats. Snelste R-Motorsport Aston Martin-coureur was Daniel Juncadella op P15. In de eerdere oefensessie was het Rast die het snelst het circuit rondde en een persoonlijk record neerzette van 1m22.941s. Met een voorsprong van 0.790seconde een stuk sneller dan de als tweede geregistreerde Marco Wittmann in zijn de BMW. Op een baan die kletsnat werd door een regenbui in de ochtend en slechts langzaam opdroogde gedurende de sessie, eindigde Robin Frijns op de derde plaats voor Philipp Eng. WRT-coureurs Aberdein en Fittipaldi eindigden respectievelijk op de vijfde en zesde plaats. Met R-Motorsport-Aston Martin-coureur Jake Dennis op de achtste plaats en Sheldon van der Linde uit Zuid-Afrika, die voor het Belgische BMW-team RBM uitkomt, op de elfde plaats, deden ook nog twee andere rookie-coureurs in het DTM-veld van dit jaar het goed.

DTM BMW in Zolder

"Het is een interessante baan", zei Rast na zijn eerste kennismaking met het Belgische circuit. "In het begin was het nat, maar toen werd het droog, dus we hadden een trainingssessie van twee helften. Op de natte baan, was het echt glad, maar op het droge wegdek was het goed. Het resultaat betekent natuurlijk niet veel, maar het is een goed begin." Marco Wittmann voegde toe: "Er valt nog niet te veel over te zeggen, het was een sessie met gemengde omstandigheden. We begonnen in de regen en toen stapte ik over op slicks, net als de rest. De baan is erg leuk om te rijden, maar ook behoorlijk uitdagend."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS