DTM

DTM-seizoensfinale Hockenheim: historisch optreden van de racelegenden die rijden met hun auto's van weleer

Uitgegeven door Peter Vader • 3 oktober 2019 11:45 • Print artikel

Met een echte sterrenbezetting van racelegenden uit de jaren ‘70 en ‘80 wordt de DTM-seizoensfinale 2019 een historische showrun. Op de Hockenheimring (4-6 oktober) zullen niet alleen de SUPER GT-gastrijders van Honda, Nissan en Lexus zich verbazen over de laatste twee DTM-races van het jaar, onder aanvoering van ex-Formule 1 wereldkampioen Jenson Button. Voor het eerst maken meer dan 20 droomraceauto's van de DTM-voorganger Deutsche Rennsport Meisterschaft (DRM), dat in de Duitstalige landen van 1972 tot 1985 de autosport domineerde, deel uit van het ondersteunende programma.

DRM_Classics_Ford_Capri_Zakspeed

Toeschouwers in de Motodrom in Baden kunnen zich verheugen op legendes zoals tweevoudig Le Mans-winnaar en DTM-kampioen Hans-Joachim Stuck, tweevoudig wereldkampioen rally Walter Röhrl, Le Mans-winnaar Jochen Mass en driemaal DRM-kampioen Hans Heyer. Niet alleen worden tal van originele voertuigen uit de jaren zeventig en tachtig gebruikt voor de high-speed demo ronden van de DRM Classics, sommige van de helden van die tijd zitten ook nu nog achter het stuur van de auto's. Stuck zal bijvoorbeeld met een BMW M1 rijden en Mass zal de Ford Capri RS 2600 besturen, waarmee hij al in 1972 in de DRM reed.

DRM Classics BMW M1

Armin Hahne en Helmut Kelleners maken comebacks in hun BMW 2002 uit respectievelijk 1972 en 1973. Hans Heyer zal niet alleen zijn DRM-kampioensauto uit 1980, de spectaculaire Lancia Beta Montecarlo met turbomotor, in Hockenheim aansporen, maar ook een replica van de BMW 3.5 CSL, waarmee hij in 1973 reed. De DTM-organisatie ITR en de DRM Classics-organisator zijn momenteel nog in gesprek met andere prominente coureurs uit die tijd.

DRM_Classics_Ford_Capri_RS2600

Verschillende DTM-kampioenen komen in actie bij de Touringcar Classics. De helden van vroeger verschijnen twee keer in de baan in Hockenheim. Naast de DRM Classics bij deze grote seizoensfinale is er ook nog de Touringcar Classics, waar voornamelijk DTM-auto’s van de jaren ’80 en ’90 worden gebruikt. Volker Strycek, die zijn handen vol heeft aan Hockenheim, zal hierin meerijden. De eerste DTM-kampioen uit 1984 zal ook deel uitmaken van de DRM Classics, waarin het publiek hem zal zien aan het stuur van de BMW 320 Groep 5 uit 1981.

DRM_Classics_Porsche_911_Carrera_3.0

Daarnaast zijn aanwezig vijfvoudig DTM-kampioen Bernd Schneider, DTM-kampioen van 1987 Eric van der Poele, Harald Grohs - winnaar van de eerste DTM-race in de geschiedenis - en Kris Nissen. Voor de vijfde keer zijn de raceauto’s van de Touring Car Classics-2019 en de DRM Classics in het DTM-ondersteuningsprogramma te bewonderen op het circuit en in de paddock, op alle drie de dagen van de seizoensafsluiting in Hockenheim.

DRM_Classics_BMW_320_Turbo_Junior_Team

Ontmoetingspunt Fan Village: concert van Pietro Lombardi
Over de paddock gesproken: op het showpodium in Fan Village op zaterdag vanaf 17:30 uur zorgt de zanger Pietro Lombardi voor entertainment. Lombardi werd de winnaar van het achtste seizoen van de casting show "Deutschland sucht den Superstar" in 2011 en vierde vervolgens zes Top-10 hits, waaronder de twee nummer één hitsingles "Call My Name" en "Phänomenal". Voor de paddock - en dus ook voor het concert op zaterdag - hebben alle houders van een geldig Grandstand-ticket gratis toegang (zolang de voorraad strekt).

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS