DTM

DTM rijdt in Monza in 2020 - Gerhard Berger: "Een van de meest opwindende racebanen ter wereld"

Uitgegeven door Peter Vader • 6 september 2019 13:30 • Print artikel

Eén van de beroemdste circuits ter wereld zal voor het eerst in het komende seizoen deel uitmaken van de DTM-kalender. De toerwagenserie organiseert in 2020 een evenement in Monza, Italië. De overkoepelende DTM-organisatie ITR en de exploitant van het circuit net buiten Milaan, hebben een bijbehorend contract gesloten.

2020 Monza DTM startveld

Hogesnelheidscircuit in koninklijk park
Het hogesnelheidscircuit in het koninklijke park van Monza is één van de oudste circuits in Europa. Sinds er in 1950 het eerste Formule 1 wereldkampioenschaprace werd georganiseerd, maakte het elk jaar deel uit van de Grand Prix-kalender, met slechts één uitzondering. In het weekend van 6-8 september wordt de Italiaanse Grand Prix voor de 84e keer gehouden in Monza.
"Monza is een mythe voor autosportfans over de hele wereld", zei Gerhard Berger, voorzitter van de ITR. "De baankarakteristiek belooft deurkruk-aan-deurkruk duels bij hoge snelheden en er zijn goede inhaalmogelijkheden." De voormalige Formule 1-coureur vierde in 1988 met Ferrari in Monza één van zijn grootste triomfen. Het 5.793 km lange circuit is een uitdaging voor coureurs en auto's. Met zijn lange rechte stukken is Monza de locatie met de hoogste snelheden op de DTM-kalender.

Monza is de vierde Italiaanse locatie in de DTM-geschiedenis
De exacte datum voor het verschijnen van de internationale toerwagenserie in Italië, zal worden aangekondigd in de loop van oktober als de DTM-kalender 2020 wordt gepubliceerd. Vorig jaar, na enkele jaren van afwezigheid, keerde de DTM terug naar Italië: in 2018 en 2019 werden races gehouden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli aan de Adriatische kust.

"Italië is een belangrijke markt voor veel autosportliefhebbers - en dus voor ons en voor de merken die betrokken zijn bij de DTM, Aston Martin, Audi en BMW", zei Achim Kostron, algemeen directeur van ITR. "We zijn de verantwoordelijken in Misano dankbaar dat ze de afgelopen twee jaar een betrouwbare partner zijn geweest bij de terugkeer van de DTM naar Italië. Met de volgende stap willen we de bekendheid van de DTM in Italië verder vergroten. Het imago van de beroemdste autoracebaan van het land in combinatie met de agglomeratie van de metropool Milaan, zou ons hierbij moeten helpen."

2020 DTM luchtfoto circuit Monza

Monza is een ongekende ervaring
"Het is de eerste keer dat DTM-races worden gehouden in Monza", zei Pietro Benvenuti, directeur van Autodromo Nazionale Monza. "We zijn er trots op een evenement in deze raceserie te organiseren. Dit raceweekend, ondersteund door een grote organisatie, stelt ons in staat om de aantrekkingskracht van ons circuit verder te vergroten. Met de DTM plannen we een evenement dat niet alleen voor autosportfans is, maar voor alle soorten bezoekers een ongekende ervaring is."

Monza wordt de vierde Italiaanse locatie in de geschiedenis van DTM. De raceserie, die onlangs zijn 500e race op de Lausitzring vierde, was al eerder in Misano (2018, 2019), de Adria Raceway (2003, 2004, 2010) en Mugello (1994-1996, 2007, 2008).

2020 DTM Monza circuit logo

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS