DTM

DTM reist naar het Britse eiland voor stresstest! David Coulthard in Red Bull RB7, Beitske Visser titelkandidaat W-Series

Uitgegeven door Peter Vader • 8 augustus 2019 12:08 • Print artikel

Het aantal slagen wordt verhoogd! Voor de DTM is het komend weekend een echte stresstest. Op het historische circuit van Brands Hatch wordt alweer het zesde raceweekend van dit seizoen verreden. Het is het enige tweedaagse evenement van het seizoen 2019, op zaterdag 10 en zondag 11 augustus. Lokale wettelijke vereisten voor grote evenementen op het 3.908 kilometer lange GP Circuit, dat de DTM slechts gedurende twee dagen kan rijden. Het resultaat: een nog compacter programma, omdat de gratis trainingen, die meestal op vrijdag plaatsvinden, worden geannuleerd en in het toch al strakke schema worden geïntegreerd. In plaats daarvan hebben de achttien coureurs alleen de mogelijkheid om zich aan te passen aan de lokale omstandigheden in een oefensessie van 45 minuten op zaterdag. Slechts een uur later begint de kwalificatie voor de elfde ronde van het seizoen op zaterdag om 13:30u lokale tijd (14:30u CEST). Zondag zal, zoals gebruikelijk, de kwalificatietraining voor de tweede race van het weekend volgen, die ook om 13:30u lokale tijd (14:30u CEST) begint.

DTM Brands Hatch 1 bocht

Wittmann achtervolgt het leidende Audi-duo
Voor de rijders en teams van de drie fabrikanten Audi, BMW en Aston Martin is dit strakke programma een echte stresstest. Binnen een tijdsbestek van slechts 40 uur wordt een compleet DTM-raceweekend afgewerkt. Vooral voor de race op zaterdag is er daarom weinig tijd voor het belangrijke afstemmingswerk aan de meer dan 610 pk sterke racewagens. De startpositie voor de zesde van negen raceweekends: Audi fabriekscoureur René Rast leidt het algemeen klassement met 158 punten voorsprong op zijn merk collega Nico Müller (136). Müller is de enige DTM-coureur die dit seizoen punten scoorde in alle races. Marco Wittmann, die onlangs goed scoorde in Assen, met een overwinning en een tweede plaats, is de best geplaatste BMW-coureur op de derde plaats (118 punten). Hij wordt op de voet gevolgd door zijn merk collega Philipp Eng, die met 111 punten ook een favoriet is voor de zege. Daniel Juncadella, die vorig jaar de eerste DTM-overwinning van zijn carrière in Brands Hatch vierde, heeft zich in Assen en op de Norisring gemanifesteerd als de meest ijverige puntenverzamelaar van het nieuwe team R-Motorsport-Aston Martin. Met zeventien punten staat hij op de veertiende plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

DTM Brand Hatch 2 publiek

Wie wordt de eerste W Series-kampioene?
Hoewel de titelstrijd in de DTM nog volledig open is, komt er dit weekend zeker een antwoord in de W-serie. De nieuwe damesrace-serie viert zijn grote seizoensfinale in Brands Hatch. Twee coureurs zijn nog steeds in de race voor de eerste kampioenstitel en het bijbehorende prijzengeld van 500.000 dollar. Kampioensleider Jamie Chadwick (98 punten) is de grote favoriet op haar thuiscircuit. De Nederlandse Beitske Visser moet 13 punten pakken.

Beitske Visser helm

David Coulthard met RB7 onderweg
Andere raceseries in het ondersteunende programma zijn de Lotus Cup Europe en de MINI 7 & Miglia Challenge, die beiden indruk maken met hun volle startvelden met meer dan 30 deelnemers. En als na de races van de DTM en de W-serie op zondagmiddag het stof lijkt te zijn neergedaald, rijdt David Coulthard nog even een paar ronden over het fraai gelegen circuit: de ex-Formule 1 en DTM-ster maakt met één van de meest succesvolle formule 1-auto's aller tijden enige demo-ronden op het GP-circuit. Coulthard rijdt een Red Bull RB7, waarmee het team onder aanvoering van Sebastian Vettel en Mark Webber in 2011 twaalf overwinningen, achttien pole-positions en tien snelste racerondes realiseerde in negentien Grand Prix-races. Vettel behaalde in die periode superieur zijn tweede wereldtitel, terwijl Red Bull in hetzelfde jaar het constructeurskampioenschap met een grote overmacht won.

DTM Brands Hatch 3 startveld

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS