DTM

DTM-organisatie trekt nieuwe teamleden management aan: "We willen wereldwijd..."

Uitgegeven door Peter Vader • 13 januari 2019 19:04 • Print artikel

De overkoepelende organisatie van de DTM, ITR GmbH, heeft zich vóór het begin van het seizoen 2019 versterkt door twee belangrijke functies in te vullen. Gordian von Schöning werd ingehuurd als de nieuwe directeur van de divisie Sport en Technologie. Von Schöning werkte laatstelijk bij BMW Motorsport als DTM Project Manager Development and Design. Voordat hij bij BMW kwam, werkte hij negen jaar voor HWA, aanvankelijk als Vehicle Development Manager en meest recent als Manager Designer On-Track.

DTM start Zandvoort

In zijn nieuwe rol zal Von Schöning samen met Michael Bernard de samenwerking tussen de fabrikanten, de DMSB en de ITR coordineren op het gebied van technische ontwikkelingen, in het bijzonder met betrekking tot de ontwikkeling en het beheer van de in de DTM voorgeschreven onderdelen. Daarnaast maken de vele technische aspecten als gevolg van de samenwerking met de Japanse SUPER GT-serie deel uit van zijn opdracht.

De ITR verwelkomt ook Steve Cooper als Head of Communications International. Cooper werkt nauw samen met Guido Stalmann, Hoofd Communicatie op het hoofdkantoor van ITR in Stuttgart, en zal zich in het United Kingdom vestigen. Cooper maakte naam als journalist voor bladen als Autosport en F1 Racing, voordat hij tien jaar doorbracht bij het McLaren Formule 1-team. Daar was hij actief in de ontwikkeling van het public relationswerk van het team, evenals bij de inhoud van digitale en sociale media.

"We hebben nooit een geheim gemaakt van onze grote ambities voor de DTM", zei Achim Kostron, CEO van ITR GmbH. "We willen de wereldwijde publiciteit van de DTM verder uitbreiden om nieuwe fans wereldwijd te winnen. We ontwikkelen en vergroten ons team continu. Deze twee handtekeningen weerspiegelen onze ambities."

Over zijn nieuwe functie zei Von Schöning: "Ik ben opgewonden om te helpen vorm te geven aan een hoogst competitieve raceklasse binnen deze organisatie, die zich verder zal ontwikkelen in de komende jaren en gegarandeerd zal groeien."

Cooper zegt: "Het is het perfecte moment om lid te worden van het managementteam van de DTM. Gerhard Berger [Voorzitter ITR e.V.] en Achim Kostron hebben een duidelijk en opwindend idee voor de raceserie. Het is een geweldige kans om de serie voor de toekomst te ondersteunen. Ik kijk er naar uit om met het team samen te werken en mijn bijdrage te leveren. "

Het DTM-seizoen 2019 begint met de eerstvolgende race in Duitsland (seizoensopener) van 3 tot en met 5 mei op de Hockenheimring in Baden-Württemberg, waarna de serie ook in het Verenigd Koninkrijk, Italië, België en Nederland aan het werk te zien zal zijn.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS