DTM

DTM keert terug naar de traditionele seizoensopener in Zolder met de Touringcars Classics en Harald Grohs!

Uitgegeven door Peter Vader • 17 april 2019 12:03 • Print artikel

Liefhebbers van autosport kunnen een speciale tijdreis gaan meemaken tijdens het DTM-evenement in Zolder op 17, 18 en 19 mei. In 1984 was het leuke, Belgische circuit in de buurt van de Duitse grens, de ‘geboorteplaats’ van de DTM-serie. In mei zal het World Touring Car Classics (TWC) aanwezig zijn in het voorprogramma van de DTM. Eén van de aantredende coureurs in de race voor historische toerwagens, is de uit Essen afkomstige Harald Grohs, ooit winnaar van de eerste DTM-race in de geschiedenis.

DTM Classics Harald Grohs
Harald Grohs

Harald Grohs
Harald Grohs passeerde op 11 maart 1984 in een BMW 635 CSi als eerste de zwart-wit geblokte vlag. Hij is het racen nog niet verleerd en gaat dit seizoen deelnemen aan alle races van het World Touring Car Classics. "Ik ben verheugd om dit jaar terug te komen op de circuits waar ik mijn DTM-successen behaalde", zei de 75-jarige Duitser. Grohs gaat dit jaar de TWC-races rijden met een BMW M3 (E30), zijn DTM-auto uit 1987.

DTM Classics Eric van der Poele BMW M3
DTM kampioen 1987 Eric van der Poele met de oer-M3

In het kader van een uitbreiding van de samenwerking tussen de DTM overkoepelende organisatie ITR en de exploitant van de Touring Car Classics, zullen de historische toerwagens terugkeren naar Zolder evenals naar de seizoensfinale op Hockenheim van 4 tot en met 6 oktober. Zij vormen een onderdeel van het raamprogramma van de DTM-races. Optredens tijdens de evenementen op de Norisring (5-7 juli), Lausitzring (23-25 augustus) en de Nürburgring (13-15 september) waren al eerder bevestigd.

DTM-TC Ford Sierra Cosworth
Ford Sierra Cosworth RS500

Een echte klassieker
Naast Grohs zullen ook andere, voormalige DTM-sterren aan de start verschijnen in Zolder, met inbegrip van Marc Hessel en Kris Nissen. Van bijzonder belang voor de Belgische fans is de komst van de lokale held Eric van de Poele, DTM-kampioen van 1987. De races roepen mooie herinneringen op van de vroegere DTM dagen, zelfs als we kijken naar de lijst van verschillende merken. Er verschijnen meer dan 20 historische toerwagens aan de start, met onder andere de Ford Sierra Cosworth RS500, de Mercedes 190E 2.5-16, de nog altijd fraaie BMW 635 CSi en de oer-M3.

DTM-TC BMW 635 CSi
BMW 635 CSi

Gewaardeerde keuze
"Het verrijden van de Touring Car Classics-races tijdens onze evenementen, zijn in de afgelopen twee jaar door de fans en media heel goed ontvangen", zei Frederic Elsner, Director Business Unit Evenementen van de ITR. "Daarom zijn we blij dat de historische touringcars nu deel uitmaken van het rijk gevulde ondersteuningsprogramma tijdens vijf DTM-evenementen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS