DTM

DTM kalender 2020: meer wedstrijdweekends in meer Europese landen: "En, we hebben nog steeds een verrassing"

Uitgegeven door Peter Vader • 21 september 2019 13:40 • Print artikel

Twee weken voor de DTM-seizoensfinale op de Hockenheimring Baden-Württemberg (4-6 oktober), is de kalender vastgesteld voor 2020. Het komende jaar verschijnt de populaire toerwagenserie tien keer in Duitsland en in andere Europese landen, één evenement meer dan 2019. Met elk één run op zaterdag en zondag, blijft de DTM in het bewezen format. Met een klein gat vanwege het derde evenement op de kalender 2020, maakt de ITR-organisatie het nog even spannend: het circuit waarop het evenement van 29 tot en met 31 mei zal worden verreden, wordt door de ITR binnen twee weken bekend gemaakt. In ieder geval nog voor de DTM-finale van dit jaar.

DTM seizoensopening Zolder

"Back to the roots" is het motto aan het begin van het seizoen in Zolder, België (24-26 april). Tijdens de beginjaren van de DTM van 1984 tot 1994 vond de seizoensopener plaats op het circuit niet ver van de Duitse grens, met één uitzondering (1987). De DTM volgt ook zijn traditie met zijn gekozen locatie voor de finale. Net als in voorgaande jaren wordt de seizoensfinale gehouden op de Hockenheimring Baden-Württemberg (2-4 oktober).

DTM circuit logo Monza

De DTM komt op onbekend terrein: Anderstorp en Monza in de kalender
Net als in 2019 betreedt de DTM weer nieuwe paden in het nieuwe seizoen 2020. Voor het eerst rijden de meer dan 610pk tellende toerwagens in Zweden (12-14 juni). De "Scandinavian Raceway" van Anderstorp in het zuiden van Zweden is het beroemdste circuit van het land. Op de baan, die verschillende buitensporige bochten heeft, was de Formule 1 te gast in de jaren '70. Een andere, huidige Formule 1-track is ook nieuw op de kalender: Monza! Twee weken na Anderstorp gaan de aan de DTM gelieerde merken Aston Martin, Audi en BMW op het Italiaanse hogesnelheidscircuit "Autodromo Nazionale di Monza" aan het werk, op het in een prachtig park gelegen circuit net buiten Milaan (26-28 juni). Na Misano (2018, 2019), Adria Raceway (2003, 2004, 2010) en Mugello (1994-1996, 2007, 2008), is het wereldberoemde Monza-circuit in het Royal Park van Monza de vierde Italiaanse locatie voor de DTM.

Scandinavian raceway Anderstorp Sweden
Scandinavian raceway Anderstorp, Sweden

Na de succesvolle première in 2019 zal het TT Circuit in Assen in Nederland volgend jaar (4 tot 6 september) ook weer deel uitmaken van de DTM-serie. Twee weken voor Assen is er het gastoptreden in Brands Hatch, Engeland (22-23 augustus). Naast de Hockenheimring zijn de Duitse traditionele nummers Lausitzring, Norisring en Nürburgring ook stevig verankerd in de DTM-kalender. Op de Lausitzring, die eigendom is van DTM-partner Dekra, wordt de eerste race van het jaar van 15 tot 17 mei op Duitse bodem gehouden. Het traditioneel door heel veel toeschouwers bezochte stratencircuit in Neurenberg is voor de 10 tot en met 12 juli gepland., terwijl in de Eifel het voorlaatste DTM-evenement van het jaar plaatsvindt (11-13 september).

DTM Audi Aston Martin BMW

ITR-directeur Kostron: "We hebben nog steeds een verrassing"
Wat nieuw is, is dat de DTM enkele weken op vakantie gaat. Het ondersteunende programma voor elk evenement wordt later door de ITR bekendgemaakt. Het is duidelijk dat de nieuwe W-serie, waarin alleen jonge vrouwen het tegen elkaar opnemen, in hun tweede jaar als partnerserie van de DTM zal blijven racen.

"De DTM-kalender 2020 staat voor zowel continuïteit als vernieuwing", zegt ITR-directeur Achim Kostron. "We blijven rijden op de populairste autosportlocaties van Duitsland en we breiden de aanwezigheid van de serie in Europa verder uit. Hoewel we de bekendheid van de DTM gestaag willen vergroten in belangrijke kernmarkten zoals Italië en Groot-Brittannië, zal Zweden in 2020 een nieuwe markt openen. Als onderdeel van de internationalisering van de serie, verliezen we onze Duitse fans niet uit het oog. De races in Zolder en Assen zijn bijvoorbeeld ook gemakkelijk voor hen te bereiken. "Met betrekking tot de nog te melden locatie voor het evenement dat van 29 tot 31 mei zal plaatsvinden, voegt Kostron eraan toe:" We hebben nog steeds een verrassing achter de hand."

DTM kalender 2020

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS