DTM

DTM-finale in Hockenheim: Honda, Nissan en Lexus uit de Super GT-serie dagen Aston Martin, Audi en BMW uit!

Uitgegeven door Peter Vader • 22 september 2019 13:07 • Print artikel

Tijdens de DTM-seizoensfinale 2019 van 4 tot en met 6 oktober op de Hockenheimring, vindt de langverwachte topontmoeting plaats van de internationale autosport: voor het eerst zullen auto's uit de populairste raceserie in Azië en de meest populaire toerwagenserie in Europa het tegen elkaar opnemen. Honda, Nissan en Lexus uit de Japanse Super GT-serie dagen Audi, BMW en Aston Martin uit in de laatste twee DTM-races van het seizoen 2019. De ploeg uit Japan wordt aangevoerd door de huidige Super GT-kampioen en Formule 1-wereldkampioen van 2009, Jenson Button (GBR).

Jenson Button
DTM debuut in Hockenheim van ex F1 wereldkampioen Jenson Button

Met een speciale actie biedt de overkoepelende DTM-organisatie ITR-ondersteuning aan voor Button en voor de andere gasten uit Japan. Fans van de Japanse raceauto's krijgen gratis toegang tot de Nordtribüne B tijdens de grote ontmoeting van deze twee autosportculturen (zolang de voorraad strekt). De ITR werkt samen met de organisator van "Rice Burning", een groot internationaal evenement voor Japanse auto's, tuning- en raceliefhebbers. Meer dan 2000 leden van de "Rice Burning" -gemeenschap hebben hun intentie om naar Hockenheim te gaan, al aangekondigd.

Honda NSX GT
Honda NSX GT met Jenson Button, de Brit behaalde 15 Grand Prix-overwinningen en 50 F1-podiumplaatsen

‘Japans dorp’ en speciale parkeerplaatsen voor getunede Japanse auto's
En als een kers op de taart zullen 100 eigenaren met bijzonder stijlvol getunede Japanse auto's op een VIP-parkeerplaats achter de Südtribüne met hun bolides hun opwachting maken. Er wordt een ‘Japans dorp’ gebouwd met foodtrucks, die met name Japans eten aanbieden, en er zullen tuning- en accessoire-stands aanwezig zijn. De registratie voor de ticketpromotie voor de Nordtribüne B vindt plaats op DTM.com. Over gratis toegang gesproken: de fabrieksteams van Honda, Nissan en Lexus bereiden zich al voor op hun DTM-debuut, op de donderdag vóór het raceweekend (3 oktober) met elk twee testritten van één uur. De Hockenheimring kreeg speciaal hiervoor toestemming om op de ‘Tag der Deutschen Einheit’ de fans gratis toegang tot de Südtribüne G te geven.

Lexus LC500 Nick Cassidy Ryo Hirakawa
Lexus LC500 voor Nick Cassidy en Ryo Hirakawa

Verschillende Super GT-kampioenen debuteren in de DTM
De autosportafdelingen van Honda, Nissan en Lexus sturen elk een Super GT-raceauto met topbezetting naar de Hockenheimring. Jenson Button gaat met een Honda NSX-GT deelnemen. De Brit behaalde 15 Grand Prix-overwinningen en 50 podiumplaatsen in zijn meer dan 17-jarige Formule 1-carrière. Sinds 2018 is de 39-jarige coureur een reguliere deelnemer in de Super GT, waar hij rijdt voor Team Kunimitsu. In zijn debuutseizoen won Button samen met zijn teamgenoot Naoki Yamamoto (JPN) de coureurstitel. Waarschijnlijk in actie voor Nissan: Ronnie Quintarelli (ITA), die de recordhouder is in de Super GT met vier coureurstitels, en Tsugio Matsuda (JPN), die tweemaal kampioen is geworden, met Quintarelli als teamgenoot (2014, 2015). De Super GT Champions 2017, Nick Cassidy (NZL) en Ryō Hirakawa (JPN) staan gepland voor de Lexus. Nissan en Lexus brengen twee coureurs mee naar Hockenheim, waarbij elke coureur slechts één race tegelijk racet.

Nissan GT R Ronnie_Quintarelli_Tsugio_Matsuda
De Nissan GT-R wordt gereden door viervoudig Super GT-kampioen Ronnie_Quintarelli en Tsugio_Matsuda

Decor voor 93 DTM races
Het feit dat de Hockenheimring - decor voor 93 DTM-races tot nu toe - een waardige plek is voor de topbijeenkomst van Japanse en Europese autosportculturen, wordt ook aangetoond in de geschiedenisboeken van de DTM: 30 jaar geleden zagen de fans het DTM-debuut van de legendarische Toyota Supra 3.0i in Hockenheim. Voor het eerst zien toeschouwers op dezelfde locatie fabrieksauto's van zes fabrikanten in een DTM-race deelnemen, voordat op 23/24 november de eerste "SUPER GT x DTM Dream Race" zal plaatsvinden op de Fuji International Speedway in Japan.

Start DTM race Hockenheim

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS