DTM

DTM 2022: CUPRA wordt nieuwe Official Car Partner

Uitgegeven door Peter Vader • 7 april 2022 14:01 • Print artikel

MüNCHEN/ WEITERSTADT - Het Challenger-merk CUPRA, het sportieve merk van de Spaanse autofabrikant SEAT, nieuw opgericht in 2018, zal in het seizoen 2022 voor het eerst de officiële DTM-auto's leveren. De reikwijdte van de overeenkomst omvat zes voertuigen: twee safety cars, twee race control cars, een medische auto en een leidende auto. De nieuwe CUPRA Formentor VZ5 met een 450 pk sterke vijfcilinder turbomotor wordt gebruikt. Het bijzondere: De sportieve SUV is beperkt tot een aantal van 7000 voertuigen in heel Europa. Een deel van de nieuwe DTM-vloot was te zien tijdens de testritten van deze week op Hockenheim, met het eerste officiële uitje aan het begin van het seizoen van 29 april tot 1 mei in Portimão in Portugal.

Cupra_safetycar DTM 2022

Benedikt Böhme, Managing Director van de DTM-organisatie ITR: "Met CUPRA hebben we een zeer professionele en opwindende partner gevonden voor onze Official Cars. De sportieve SUV past perfect bij ons qua uitstraling en rijeigenschappen. Naast de beveiliging op het circuit, zullen er regelmatig activaties van de Official Cars zijn voor onze fans en toeschouwers, ter plaatse en ook via onze digitale kanalen."

De DTM-variant van de Formentor VZ5 heeft een tuning van ABT Sportsline GmbH. Hierdoor kan de motor een vermogen van 331 kW (450 pk) oproepen en zorgt daarmee voor een topsnelheid van 270 km/u op het circuit. Het maximumkoppel neemt door tuning met 50 Nm toe tot 530 Nm. De CUPRA Formentor VZ5 gaat in slechts 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u.

"We zijn verheugd en enorm trots dat we zo'n belangrijke rol kunnen spelen als Official Car Partner van de DTM met ons merk, dat nog maar vier jaar oud is", zegt Bernhard Bauer, Managing Director van SEAT Deutschland GmbH. "Racen maakt deel uit van cupra's DNA. Het feit dat we nu in staat zijn om de veiligheid op het circuit in de DTM te garanderen en in ieder geval af en toe vooruit te rijden in de leidende auto of safety car is een geweldige zaak en verhoogt het bewustzijn van CUPRA."

Seat_voor_het_startveld

Sinds de oprichting van het merk Cupra in februari 2018 rijden alle eerdere autosportactiviteiten van SEAT onder het merk Challenger. De naam CUPRA is afgeleid van het Engelse woord "Cup Racer". Dit jaar neemt CUPRA deel aan tal van nationale en internationale TCR-raceseries met de CUPRA Leon Competición. Met de volledig elektrische CUPRA e-Racer neemt het merk ook deel aan de FIA ETCR als titelverdediger. Samen met ABT Sportsline zal het ABT CUPRA XE-team deelnemen aan de duurzame Extreme E elektrische raceserie met de twee Dakar Rally-winnaars Jutta Kleinschmidt (GER) en Nasser Al-Attiyah (QAT).

De CUPRA Formentor VZ5 zal in 2022 te zien zijn in alle 16 DTM-races en alle 14 DTM Trophy-races. De DTM-races van 2022 beginnen op zaterdag en zondag om 13:30 uur (CEST) en worden voor het eerst uitgezonden op ProSieben in Duitstalige landen.

Cupra_leading_car

DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS