DTM

De lastige keuze stelt Augusto Farfus voor een groot dilemma: "DTM of FIA WEC"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 februari 2018 10:31 • Print artikel

BMW-fabriekscoureur Augusto Farfus geeft toe dat hij een dilemma heeft. Offert hij kansen voor de titel op in de DTM in ruil voor deelname aan het FIA World Endurance Championship? De Braziliaan rijdt sinds 2012 in de DTM voor BMW, maar wordt ook genoemd als één van de coureurs voor de BMW M8 GTE. De openingsrace van de DTM in Hockenheim en de 6 uur van Spa-Francorchamps in Spa vallen echter samen in het weekend van 4 tot en met 6 mei. Een lastige keuze want het missen van de eerste race kan in beide kampioenschappen het missen van de titel betekenen voor de BMW-coureur.

Augusto Farfus

"Ik zou een helikopter kiezen om van het ene naar het andere evenement te komen en beiden doen," zegt Farfus over zijn keuzes tegen het Engelse Autosport. "We hebben het nog niet besloten. Het is de eerste race van beide kampioenschappen. Als het de derde race van het DTM of de derde race van het WEC was, kon je zegen 'oké laten we zien hoe het seizoen begint'. Op dit moment heb ik het nog niet opgelost. Helaas is er maar één voor mij! En één van de twee kampioenschappen wordt opgeofferd."

BMW-motorsport directeur Jens Marquardt zegt Farfus liever in het WEC te willen vervangen, dan dat te doen in het meer gespecialiseerde DTM. Met die beoordeling is Farfus het eens. "Zeker, als je kijkt naar de pure technische kant," aldus de Braziliaan. "Het is niet makkelijk om er in te springen, zonder veel te testen. Maar we zijn nog niet in de details gedoken. Ik moet de eerste weken van het jaar achter me hebben en dan kan ik mij richten op de rest van het jaar."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS