DTM

De DTM zit met het Japanse Super GT in de afrondende fase over gezamenlijke regels

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 mei 2018 21:03 • Print artikel

De DTM zit in de ‘laatste gesprekken’ met het Japanse Super GT en is erg dichtbij een samenwerking via de ‘Class One’-regels, zo zegt ITR-directeur Gerhard Berger. De baas van het Duitse toerwagenkampioenschap is al een tijdje in gesprek met het Super GT over een geplande transitie naar de technische regels, maar deze gesprekken staakten toen Mercedes aankondigde om de DTM te verlaten.

2018 DTM


Voormalig Audi-motorsport directeur Wolfgang Ullrich zei dat het vertrek de fusie ging helpen, omdat zij vooral tegen het nieuwe motorontwerp stemden, als eerste stap naar de Class One-regels. Recent voerden de DTM en Super GT gezamenlijke demo’s uit op Motegi en Hockenheim.

“We zitten in de laatste gesprekken over de regels, maar ik heb het vertrouwen dat we een oplossing vinden”, zei Berger tegen het Engelse Autosport. “We hebben ook internationale regels nodig, dat betekent het Japanse Super GT als voorbeeld, met dezelfde regels voor de ontwikkelingskosten voor de fabrikanten zoals we dat willen. We zitten er dicht bij.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS