DTM

De DTM is de grote uitdaging voor WRT Team Audi Sport in 2019: "We zijn enorm blij met dit nieuwe avontuur"

Uitgegeven door Johan Vis • 23 maart 2019 07:12 • Print artikel

DTM zal vanzelfsprekend de grote, nieuwe uitdaging zijn in 2019 voor Team WRT. Het kampioenschap voor “toerwagens”, dat in 1984 ontstond in Duitsland, is uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende kampioenschappen ter wereld. Nu het kampioenschap voor zijn 33e seizoen overstapt op een nieuw technisch reglement, met daarbij de introductie van een viercilinder 2 liter turbomotor ter vervanging van de V8, lijkt de tijd rijp te zijn om een nieuw team te verwelkomen.

DTM WRT Team Audi Sport in 2019

Het Belgische team zal onder de vlag van WRT Team Audi Sport twee Audi RS5-DTM inzetten. De jonge Zuid-Afrikaan Jonathan Aberdein (21 jaar) stapt over van het Europese Kampioenschap FIA Formule 3 en is meteen ook de eerste naam die bevestigd werd. De identiteit van de tweede rijder zal weldra ook onthuld worden.

“De DTM vormt een enorme uitdaging”, erkende Vincent Vosse. “Maar ik denk niet dat er één persoon bij WRT is, die niet enthousiast is over deze uitdaging. Dit is het ideale moment, want het technisch reglement verandert en de toekomstplannen van het kampioenschap zien er veelbelovend uit. We beseffen dat we debutanten zullen zijn en dat het beslist niet eenvoudig zal zijn, maar we zijn enorm blij om aan dit nieuwe avontuur te kunnen beginnen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS