DTM

BMW ziet een samenwerking met het Japanse Super GT als de beste optie voor de toekomst van de DTM

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 juni 2018 08:31 • Print artikel

BMW Motorsport directeur Jens Marquardt zegt dat de harmonisering van de DTM- en Super GT-regels dichtbij is en nieuw leven in het Duitse toerwagenkampioenschap kan blazen. De gesprekken tussen de beide organisatoren GTA en ITR gaan door met het plannen van een demorace in het aankomende jaar en het vooruitzicht dat het kampioenschap voor de GT500 en DTM onder de Class 1-regels gaan vallen. De Duitser is een voorstander van de harmonisatie en zegt dat het dichterbij dan ooit is, ondanks dat er sinds 2014 een aantal vertragingen zijn opgelopen.

Gerhard Berger DTM Masaai Bandoh Super GT samenwerking

“Ik denk, voor mijzelf, dat het belangrijk is dat we samenwerken met de Super GT-fabrikanten alsmede met de organisatoren, door de Class 1-regels nu volledig af te ronden”, zei Marquardt tegen Sportscar365. “We zitten er extreem dichtbij. Ik heb het vertrouwen dat we snel alles gaan afronden.”

Het huidige verschil tussen de twee platformen is dat de DTM een 2.0 liter turbomotor moet gaan introduceren. Dit komt na de uitrol van de aangepaste aerodynamica kit, welke ook bij de GT500 ingevoerd moet gaan worden. “Dat was altijd de intentie, de kampioenschappen bij elkaar brengen en het hebben van uitwisselmogelijkheden voor de auto”, zei de BMW Motorsport directeur. “Tot nu toe was het niet mogelijk, omdat ze duidelijk te verschillend waren. Met de Class 1-regels is dat niet het geval. Dat is uiteindelijk waar het allemaal om gaat.”

Marquardt geeft ook toe dat de DTM met slechts twee fabrikanten op lange termijn ook niet overleefd. De Duitser hoopt dan ook dat met de Japanse GT500-fabrikanten en nieuwkomers de klasse verder uitgebouwd kan worden, maar gelooft niet in de overstap naar de GT3 of GTE als vervanger voor het huidige platform. “Het belangrijkste punt is dat we zeker moeten stellen is dat de DTM als een platform attractief is voor iedereen die er bij betrokken wil zijn”, aldus Marquardt. “Het is duidelijk dat de Japanse fabrikanten al auto’s hebben die er het dichtste bij zitten. Maar het zou zo maar kunnen dat anderen er ook naar kijken en hun toerwagens volgens de Class 1-reglementen gaan bouwen en inzetten. Ze zullen ervaren dat ze belangrijke kansen hebben door de Class 1 in de DTM zowel als in Azië, vanwege de Super GT. Het geeft je echt iets waarvan je kan zeggen: ‘Hey, dit is iets om betrokken bij te zijn!’.” Op dit moment zijn er nog geen concrete plannen, maar BMW kan in de toekomst overwegen auto’s in Japan in te zetten zodra de platformen samengaan.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS