DTM

BMW kan geen klantenteam vinden voor de DTM: "We hebben nog veel gesprekken, maar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 maart 2019 18:47 • Print artikel

BMW zegt dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat men dit jaar in de DTM privéauto’s gaat inzetten. Het merk uit Bayern kan namelijk geen klanten vinden. De twee overgebleven fabrikanten BMW en Audi zijn met de DTM-organisatie overeengekomen om een paar klantenauto’s in te zetten om het veld op peil te houden. Audi heeft daar het Belgische WRT toe bereid gevonden, BMW daarentegen heeft nog geen concrete plannen bekend gemaakt.

Jens Marquardt BMW
BMW Motorsport directeur Jens Marquardt

BMW Motorsport-directeur Jens Marquardt zegt dat het een uitdaging is om een klantenteam te vinden. “De overeenkomst met de ITR was dat we ons klaarmaken en voorbereiden om twee auto’s aan iemand te leveren die zelf duurzaam een programma kan runnen”, vertelde de Duitser aan het Engelse Autosport. “Tot nu toe hebben we niemand. We zijn al in gesprek voor 2020, omdat de hele zaak een doorloop- en voorbereidingstijd nodig heeft. Je moet iemand kunnen vinden die een duurzaam programma kan runnen en de auto’s kan gebruiken.”

“We hebben nog veel gesprekken, maar het lijkt erop dat de meeste teams gefocust zijn om alles samen te krijgen met de coureurs en sponsoren voor 2020, in plaats van halverwege in 2019. Maar we hebben alles klaar en we pushen nu om het zo vroeg als mogelijk in 2020 klaar te hebben”, aldus Marquardt.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS