DTM

BMW in gesprek met klantenteams voor de DTM: "Nog steeds levensvatbare discussies"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 juli 2019 13:20 • Print artikel

Het is BMW nog niet gelukt om een klantenteam voor de DTM te vinden. Dit in tegenstelling tot Audi. Het Belgische WRT kwam dit jaar met twee Audi A4’s naar de Duitse toerwagenklasse. Toch heeft het merk uit Bayern er vertrouwen in dat ze voor het seizoen 2020 een klantenteam gaat vinden.

DTM 2019 vonkenregen BMW

“Zeker, we probeerden het al voor dit jaar”, zei BMW Motorsport-directeur Jens Marquardt tegen het Engelse Autosport. “We hadden aardig wat geïnteresseerde mensen, maar, uiteindelijk, ging het mis toen we bij het laatste punt aankwamen om de financiën veilig gesteld te krijgen. Veel hangt ook van de coureurs af.”

Het verhaal gaat dan ook dat de klantenprogramma’s faalden door een tekort aan beschikbare coureurs met voldoende budget. “Ze komen met pakketten en het lijkt er uiteindelijk op dat veel teams achter hetzelfde beperkte aantal coureurs aanzaten”, aldus de Duitser. “De beschikbare middelen zijn beperkt, maar we hebben nog steeds levensvatbare discussies. We hebben het beloofd en we blijven het beloven. Als iemand met een pakket en een plan komt, zijn we er absoluut klaar voor om direct te starten.”

Eén van de opties voor een klantenteam is MTEK. Het team van Ernest Knoors had al een verbintenis met BMW vanwege zijn vroegere deelname aan de DTM en vanwege hun inzet van de BMW M8 in het FIA WEC. Het vertrek van BMW uit dit kampioenschap geeft de kans aan het team om terug te keren naar het Duitse DTM-kampioenschap.

“Met MTEK hebben we momenteel vruchtbare gesprekken over wat we met hen kunnen doen en hoe we in de toekomst met elkaar kunnen werken”, reageerde Marquardt. “We waren dit jaar niet in staat om een klantenprogramma of een privateer programma in de DTM te krijgen. We moeten samenwerken om de kosten omlaag te brengen, naar een niveau dat het duurzaam is en onafhankelijk gefinancierd wordt door een team. Dus dat is nog een uitdaging. Zeker, we hebben daarom gesprekken met MTEK, maar ik zou het daar niet toe willen beperken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS