DTM

BMW heeft een goed plan om te dealen met de 'dubbele' races: "De juiste jongens op de juiste plaats"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 april 2018 12:46 • Print artikel

BMW-motorsportdirecteur Jens Marquardt heeft een goed plan klaar liggen, om de twee kritische raceweekenden in de DTM en het FIA World Endurance Championship op te vangen. De 6 uur van Spa-Francorchamps valt samen met de DTM-openingsrace in Hockenheim. Een tweede samenloop volgt in oktober, wanneer de 6 uur van Fuji samenvalt met de seizoensfinale in Hockenheim.

Jens Marquardt

Het zorgt voor een aangepaste lineup in beide WEC-races, waarbij Tom Blomqvist invalt voor Agusto Farfus. Daardoor kan de Braziliaan zich volledig concentreren op de DTM. Blomqvist neemt plaats in de BMW M8 GTE naast Antonio Felix da Costa. In de andere auto rijden Nick Catsburg en Martin Tomczyk. In Le Mans stapt Farfus voor de eerste keer tijdens een WEC-race in en krijgt als collega's Alexander Sims en Phillip Eng. Blomqvist blijft waarschijnlijk reservecoureur voor dat weekend.

“We hebben een goed plan in gedachten, we proberen ons op bepaalde dingen te focussen als de vraag reist hoe we omgaan met Spa en de DTM,” aldus Marquardt. Volgens de Duitser is niet overwogen om Farfus een dubbel weekend te laten doen, zoals Audi dat wel toestaat met Loic Duval. Duval rijdt de DTM en gaat halverwege de race naar Spa om met TDS in de LMP2 te rijden.

“Voor mij is het omdat dit erg verschillende programma’s zijn, verschillende auto’s in hetzelfde weekend,” zei Marquardt over de twee programma’s voor Farfus. “Om twee dingen half te doen en in beiden geen goed resultaat te scoren, is het niet waard om helikopter shuttles of wat dan ook in te zetten.”

Nicky Catsburg heeft daarentegen in oktober ook een samenloop van races. Naast de 6 uur van Fuji heeft hij in dat weekend ook de Petit Le Mans. Deze twee races vallen in één weekend vanwege Fernando Alonso. De race viel eerst samen met een F1 Grand Prix, maar werd speciaal voor de Spaanse F1- en Toyota-coureur verplaatst. Waarschijnlijk komt BMW Junior Colton Herta voor de Nederlander in actie. Verder moet de line-up voor de laatste drie races van het FIA WEC door BMW nog worden bevestigd, vanwege de samenloop met de IMSA en Formule E. Toch heeft Marquardt vertrouwen dat er een goede oplossing komt.

“Uiteindelijk zitten we in een mooie positie, omdat we niet alleen deze twee GTE-programma’s hebben. We hebben de DTM, we hebben Formule E en we hebben GT3-programma’s die we ondersteunen,” zei de BMW Motorsport-directeur. “We hebben een fantastische line-up binnen BMW en om eerlijk te zijn, het is meer een kwestie om de juiste jongens op de juiste plek te zetten, dan het stoeien om coureurs te vinden om in te zetten in onze programma’s.”MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS