DTM

Berger wil Alonso als gastrijder in de DTM: "Je kent Fernando, hij is een echte racer, weet wat-ie doet!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 juni 2019 08:02 • Print artikel

Fernando Alonso reed de afgelopen jaren in diverse raceklassen en schreef al de 24 uur van Daytona en tweemaal Le Mans op zijn naam. Daarnaast werd hij recent wereldkampioen in de FIA World Endurance Championship. Dat betekent dat ook de DTM hem graag een keer ziet rijden in het prestigieuze kampioenschap, zo laat DTM-directeur Gerhard Berger weten.

Fernando Alonso Toyota WEC

In 2018 werd de regel ingevoerd dat door DTM een gastcoureur ingezet mag worden en daardoor kwamen er al mooie namen aan de start zoals MotoGP-coureur Andrea Dovizioso, World Rally-kampioen Sebastien Ogier en voormalig F1- en IndyCar-coureur Alex Zanardi. Binnenkort komt er overigens nog een bekende coureur aan de start van het prestigieuze toerwagenkampioenschap, zo weet RaceXpress.nl.

Met de gastrol wil de DTM promotie maken in andere klassen, om een gastcoureur in te zetten. Tijdens een gesprek met de media, vertelde Berger waarnaar hij kijkt bij een gastcoureur. “Ik wil altijd een coureur die elk weekend wat in het racen doet, omdat dat voor mij de juiste coureur is”, aldus Berger tegenover de media. "Zij leven voor het racen. Je kunt de concentratie en hun focus zien. Ik geef de voorkeur aan deze jongens. Sebastian Vettel zou het graag willen doen en ik denk ook aan Lewis Hamilton. Ze zijn echte racers.”

Wanneer gevraagd wordt of Alonso in dat rijtje past, reageerde de voormalig coureur. “Ik zou Fernando hier graag hebben”, zei de Oostenrijker. “Een fantastisch coureur. We hebben er al eens over gesproken, maar slechts kort. Je kent Fernando, hij racet momenteel voor Toyota. Fernando, is erg indrukwekkend, omdat hij één van die jongens is bij wat hij ook doet, hij het goed doet! Hij is een echte racer, wat hij ook doet. Ik heb geen contract met hem, maar Fernando racet met alles en doet dat briljant!”

DTM Aston Martin Audi BMW null

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS