DTM

Audi is bereid om Loic Duval zowel DTM in Hockenheim als WEC in Spa in een weekend te doen

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 april 2018 08:36 • Print artikel

Loic Duval gaf al aan dat hij zowel het openingsweekend van de DTM en FIA World Endurance Championship (FIA WEC) wil rijden. De openingsraces worden respectievelijk in Hockenheim en Spa verreden. Audi verwacht toewijding van de coureur aan het DTM-programma, maar heeft de bereidheid om de Fransman toch het weekend van 4-5 mei een dubbel programma te rijden.

Loic Duval

“We praten er op het moment over met hem”, zegt Audi-motorsportdirecteur Dieter Gass tegen het Engelse Autosport. “Op dit moment kan ik me hetzelfde voorstellen als bij Mattias deed met de Rallycroos toen dat clashte met Hockenheim. Dat was gemakkelijker voor hem, omdat het erg dichtbij was, maar we kijken naar de situatie. Het kan zijn dat we hem toestaan om Spa te doen.”

“De prioriteit is nog steeds de DTM, we geven hem niet vrij voor de race, maar als het mogelijk is om het te regelen, kan hij Spa doen. Wat kan gebeuren is dat hij zaterdagmorgen in de DTM is en dan naar Spa gaat. Dat is meer een vraag voor het WEC. Zijn prioriteit is DTM met Audi. We proberen hem zoveel als mogelijk te accommoderen met andere programma, maar ze kunnen niet tussen het hoofdprogramma komen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS