DTM

Andrea Dovizioso in de voetsporen van Johnny Cecotto: van MotoGP naar DTM

Uitgegeven door Johann Petermann • 9 mei 2019 09:39 • Print artikel

MotoGP-rijder Andrea Dovizioso gaat de overstap maken van twee- naar vier wielen en zal voor Audi Sport de DTM-race rijden in Misano. Dovizioso staat onder contract bij Ducati maar zal de thuisrace gaan rijden in een Audi RS 5 DTM.

Andrea Dovizioso van de motorsport naar DTM

Hij treedt hiermee in de voetsporen van Johnny Cecotto, die dezelfde overstap maakte in 1989. Cecotto reed vier seizoenen lang in de DTM voor BMW tot 1992. De Venezolaan won in 1975 een titel in de MotoGP en reed ook nog eens in 1984 en 1985 in de Formule 1.

"Dit is werelds, niet alleen voor de fans maar ook voor de fabrikanten. Ik ben erg blij dat de fabrikanten het plan ondersteunen om spraakmakende rijders uit te nodigen om mee te rijden dit seizoen. Het zal fascinerend zijn om te zien hoe een van de beste motorrijders ter wereld de uitdaging van de DTM aangaat", zei voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger, nu voorzitter van de organisatie (ITR), die onder meer de DTM beheerd.

Andrea Dovizioso maakt overstap van MotoGP naar DTM

"Ik ben erg blij om te racen in een serie zoals DTM", aldus Dovisioso. "Voor elke Italiaanse rijder is Misano een speciale baan. Ik heb hier vorig jaar nog een ongelooflijke overwinning behaald daarom ben ik erg enthousiast en dankbaar voor deze gelegenheid."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS