DTM

Alex Zanardi als gastrijder voor BMW tijdens de DTM-nachtrace op Misano: "Eén van de zwaarste dingen ooit"

Uitgegeven door Wim Boekel • 31 mei 2018 02:25 • Print artikel

Alex Zanardi gaat een gastoptreden doen in de DTM-race op Misano. Voor de Italiaan is dit een deel van zijn voorbereiding op de Rolex 24 Hours in Daytona, welke in januari 2019 verreden gaat worden.De coureur die beide benen verloor bij een crash 17 jaar geleden heeft in de afgelopen jaren in diverse BMW-bolides gereden. Daar komt nu dus de BMW M4 DTM bij. De auto wordt speciaal voor Zanardi aangepast. Voorafgaande aan de race op Misano gaat de coureur dit weekend de BMW DTM-teams vergezellen tijdens de race op de Hungaroring. De roll-out van de auto en diverse tests worden in de komende week gepland.

“Ik ben ongelofelijk blij over het racen met de BMW M4 DTM in Misano, omdat ik altijd gedroomd heb van het toevoegen van de DTM-ervaring aan mijn ‘boek met beste momenten’ in mijn motorsportcarrière”, zegt de voormalig Formule 1-coureur.

“DTM is al vele jaren één van de motorsport-disciplines dat tot de top van het racen behoort met betrekking tot de technologie, de snelheid van de auto en het niveau van de competitie, dike vandaag de dag hoger is dan ooit tevoren.”

“De vaardigheden van de coureurs die deelnemen in de DTM en de voorbereiding van de teams, zijn naar mijn mening, even goed als in de Formule 1. Ze zitten aan de top van het spelletje en het kan niet beter dan dat worden.”

“En aan de andere kant is wat mij het meeste zorgen maakt, is weten dat het één van de zwaarste dingen wordt die ik ooit gedaan heb in mijn racecarrière.”

“Ik ben BMW erg dankbaar dat zij mij dit project aanbieden en dit project te starten. Ik ga mijn best doen om ze zo goed mogelijk te representeren in zo’n goed veld.”

BMW kondigde in december aan dat Zanardi in Daytona gaat rijden met een aangepaste BMW M8 GTE. Zijn laatste officiële race was alweer in oktober 2016 bij het Italiaanse GT Kampioenschap, dat toen plaatsvond in Mugello.

“Alex Zanardi als gastrijder in Misano, dat wordt een echte sensatie in een als spectaculair DTM-seizoen”, zegt BMW Motorsport directeur Jens Marquardt. “De fans kunnen uitkijken naar een fantastisch raceweekend: DTM’s eerste gastrijder op deze baan, de eerste nachtrace in de DTM en Alex Zanardi, die als lokale held een rol gaat spelen om dit evenement een speciale ervaring te maken.”

“Onze dank aan de ITR en onze collega’s van Audi en Mercedes-Benz voor het geven van het groene licht.”

“Onze engineers gebruiken op dit moment al hun expertise en ideeën om aan de aanpassing van de BMW M4 DTM te werken, zodat dit bij de wensen van Alex past. We kijken er naar uit om Alex in onze BMW DTM-familie te hebben.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS