Dakar

Tim en Tom Coronel met kapotte startmotor en uren aan het scheppen: "Dat spul kruipt overal"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 11 januari 2019 15:16 • Print artikel

De vierde etappe in de Dakar 2019 was voor veel deelnemers zwaar met veel lekke banden en ongemakken. Na drie vlekkeloze dagen werden op dag vier ook Tim en Tom het slachtoffer van het onverbiddelijke woestijnzand van Peru. Het tweetal reed de eerste dagen knap om alle problemen heen. Waar de ene na de andere deelnemer stil kwam te staan, reed het duo vrolijk verder. In het loodzware eerste deel van de marathonetappe vergaloppeerde menig deelnemer zich, maar ditmaal kwamen ook Tim en Tom vast te staan. Daarmee ging veel tijd verloren.

Dakar 2019 Tom Coronel


Tim legde uit: “We hebben lang vastgestaan. De startmotor deed het niet, dus dan krijg je de auto niet meer aan de praat. We zijn lang bezig geweest om het beestje uit het zand te scheppen en de problemen te verhelpen. Na een paar uurtjes zwoegen konden we gelukkig weer verder.”

Vervolgens bleek ook de compressor van het bandenaflaatsysteem niet goed te werken, waardoor het rijden door de fesh fesh nog een stuk lastiger werd. “Eenmaal in de neutralisatie hebben we de auto helemaal schoongemaakt”, vulde Tom aan. “Dat spul kruipt overal en is echt killing voor de techniek. We wilden geen risico lopen dus we zijn flink aan het poetsen geweest. Daarna begonnen we aan het tweede deel van de etappe.”

Met een grote achterstand kwam het tweetal net voor het donker over de finish.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS