Dakar

Imponerende inhaalrace brengt Erik Wevers top-20 klassering

Uitgegeven door Casper Bekking • 8 januari 2013 10:21 • Print artikel

In de Dakar Rally is alles anders, zo merkte Erik Wevers in de derde etappe opnieuw. Tijdens de proef van Pisco-Nazca zat het venijn niet in de staart, maar juist aan het begin. In de eerste duinenpartij verloor de coureur van het Riwald Dakar Team bijna 20 minuten. Een imponerende inhaalrace brachten Erik Wevers en navigator Fabian Lurquin de zeventiende positie. De als zestiende gestarte Riwald equipe kwam slechts als 61ste door bij het eerste waypoint. De valse start was het sein voor Erik Wevers en Fabian Lurquin om opnieuw een inhaalrace te rijden op de 243 kilometer lange special stage. De resterende 200 kilometer werd de HRX Ford op topsnelheid over het parcours gejaagd.


Vanaf waypoint 2 moest slechts 15 minuten worden toegegeven op de tijd van etappewinnaar Nasser Al-Attiyah. Van plaats 61 stoomden Erik en Fabian op naar de 17de stek aan de finish. Het tempo na het oponthoud zou goed zijn geweest voor een top 10 finish. Maar 'als' telt niet in de sport en zeker niet in de Dakar Rally, daarom gaan Erik en Fabian morgen vol vertrouwen op jacht naar een klassering die de equipe, het team en de HRX Ford eer aan doet.

Gert Huzink neemt revanche
Gert Huzink nam samen met Eugénie Decré revanche na een bewogen tweede etappe, waarbij ze een aantal keren vast kwamen te zitten. De Nederlands-Franse Riwald equipe heeft gisteren ook nog assistentie verleend bij een ernstig ongeval, waarbij de rijder in kwestie met de helikopter moest worden afgevoerd. Gert en Eugénie startten vandaag als 126ste en hebben zich door het stof en langs vele auto's en trucks knap naar voren geworsteld. Loon naar werken kwam met een mooie 35ste plaats.

In het algemeen klassement is Erik Wevers opgeklommen naar de veertiende positie, terwijl Gert Huzink netjes in de top 50 staat op plaats 46. Anne Kies kende een sterke dag aan boord van de Riwald rallytruck. De ervaren Fries tikte in Nazca aan als 30ste en staat 40ste in het algemeen klassement bij de trucks.

Erik Wevers/Fabian Lurquin (startnummer 325)
"Wat hebben wij zitten balen toen we al zo vroeg vaststonden in de duinen. Iedereen kwam ons voorbij. Daarna liep het super. Kennelijk hebben we met onze snelheid in de duinen indruk gemaakt, want van verschillende rijders kregen we complimenten voor onze rijstijl.”

Gert Huzink/Eugénie Decré (startnummer 346)
"Het was stofhappen. Omdat we zover naar achteren startten zijn we wel 40 trucks gepasseerd. Goed om te merken dat de snelheid er is en dat we soepel door de duinen kwamen. De Dakar Rally was weer echt leuk!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS