Dakar

HAN Go 4 Dakar met Nederlandse studenten nog steeds in de race

Uitgegeven door Casper Bekking • 13 januari 2014 13:56 • Print artikel

Het Dakar-team van de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen) heeft de eerste week van de monsterrally overleefd. Chris Lanting is als team captain zeer trots op zijn team die bestaat uit vijf studenten, die de hele auto zelf hebben ontwikkeld en gebouwd. Elk teamlid heeft zijn specifieke taken binnen het team. De bijzondere mix werkt goed, want het team is nog altijd goed op weg.


Jurrien de Lange is de chauffeur van de monteurs en hij is verantwoordelijk voor het bivak, de tenten en allerlei hand- en spandiensten. Toon van Steenhoven is verantwoordelijk voor de motor, bak en aandrijflijn. Daarnaast zorgt hij nu met speciale aandacht voor de waterpomp. Deze geeft telkens een onverklaarbare storing. De klep blijft hangen tijdens de verbindingsroute als er constant met dezelfde snelheid wordt gereden. In overleg met de leverancier en door in het bivak regelmatig bij andere teams te informeren blijft men alert op dit onderdeel.

Rick Mensink werkt aan de wielophanging en stuurinrichting. Deze week waren er problemen met de stuurkogel maar dat hebben de monteurs weer kunnen verhelpen. Stefan Teunissen is verantwoordelijk voor de elektronica, die vrijwel geen problemen geeft. Een klein probleem met de sensor is eigenlijk het enige wat even storing heeft veroorzaakt.

De auto wordt bestuurd door oud-student Jan Mooij en Gerard List, die al meerdere Dakars heeft gereden. Mede door financiŽle en mentale ondersteuning van Dakarspecialist Chris Leyds is het mogelijk deel te nemen aan de Dakar 2014, tot op heden met groot succes.

Tekst: Harry Zomer

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS