Dakar

Ervaar de Morocco Desert Challenge met de documentaire 'We Are Rally' + VIDEO

Uitgegeven door Stefan Kerk • 22 september 2018 13:05 • Print artikel

Altijd al willen weten hoe het er aan toe gaat tijdens een van ’s werelds zwaarste woestijnrally’s? De filmmakers van GIG creative film productions hebben het van dichtbij meegemaakt. In hun nieuwe documentaire ‘We are rally’ laten ze de kijker ervaren hoe het is om negen dagen lang tot op het tandvlees te gaan in de Marokkaanse woestijn tijdens de Morocco Desert Challenge.

Morocco Desert Challenge

Maarten Verhey, executive director van GIG, maakte 6 jaar geleden de afspraak om met rallyrijder Gert Duson mee te gaan naar de woestijnrace. Nu maakt Verhey zich op om voor de vijfde keer mee te gaan naar Marokko. “Iedere keer dat de promo in de montage zit begint het weer te kriebelen.”, zegt Verhey. Kilometers lange zandbakken,
uitgeputte coureurs die binnen komen, de sferen in het kamp, het zorgt ervoor dat bij Verhey alle adrenaline meteen weer naar boven komt.

Volgens Bram Katelijns, de filmmaker die ingeschakeld is voor het maken van de documentaire, is het doel van de documentaire om de kijker te laten zien wat de essentie van het rallyrijden is. “Wat drijft de mensen, wat maakt de rally zo mooi.” Maar het is niet een en al positiviteit en dat zorgt ook voor een tweestrijd: “Tomas Ouredniceck, de winnaar van 2017, had een zware crash vlak voor de finish. Op zo’n moment ben geschokt, maar tegelijkertijd zorgt het voor goede beelden. Ik had hem enorm geëmotioneerd voor de camera staan en dat doet je dan echt iets.”

Niet alleen de coureurs kennen hachelijke momenten. “Soms ga je net een stap te ver voor een geweldig shot.”, vertelt Kastelijns. “Soms schat je de afstand van de wagen verkeerd in en dan schiet hij ineens een meter of 2 voor je door. Dat is wel kantje boord.” Verhey is ook niet onbekend met de risico’s: “In de loop der jaren leer je de gevaren kennen en weet je waar je je kunt positioneren. Als je iemand op een verkeerde plek ziet staan, dan haal je hem daar direct weg. We zijn immers één grote familie van elkaar.”

Is deze documentaire echt iets voor jou? Bekijk hieronder de trailer.MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS