Karting • CIK-FIA

Davide Fore krijgt twéé WK karting titels dankzij rechtszaak

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 januari 2007 14:36 • Print artikel

Davide Fore krijgt twéé karting titels in schoot geworpen door rechtszaak!

Davide Fore twee titels kado

Davide Fore leek met twee tweede plaatsen in respectievelijk het Wereldkampioenschap Formula A en de World Cup Super ICC achter het net te vissen. Door een bizarre wending kan Fore zijn tweemaal zilver omruilen voor twee gouden hoofdprijzen. Met dank aan het “International Court” en de FIA.

Dit is zeker nog nooit eerder vertoond in kartland. Twee titels scoren, deze niet verdiend hebben op het asfalt, maar via ingrijpen van hogerhand toch toegewezen krijgen. Davide Fore kan er over mee praten. Hij was tot twee keer toe de lachende derde. Aanvankelijk greep de Italiaanse Tonykarter in beide kampioenschappen net naast het goud. Echter het lot en een rechtszaak bepaalde anders. In beide gevallen zorgde een rechtszaak aangespannen door de FIA in het 'International Court' voor een beslissing. Maar liefst twee titels kreeg Fore daarmee in de schoot geworpen. De eerste in de klasse Formule A en de tweede in de Super ICC. In één woord bizar!

Davide Fore en Tony Kart kunnen daarmee twee titels aan hun palmares toevoegen; Het Wereld Kampioenschap Formule A en de World Cup Super ICC. Overigens komt de nummer 1-plaat niet op een Tony-kart, want kampioen Fore komt dit seizoen in actie voor het fabrieksteam van Maranello.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS