Karting • Chrono

Tommie van der Struijs laat zijn klasse zien in NK: rookie- en vicekampioen! "Karten is geweldig leuk"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 november 2018 02:02

EINDHOVEN � Hij won zondag in Eindhoven het dagklassement en werd bovendien knap rookiekampioen �n vicekampioen in de Mini Junioren-klasse. Karter Tommie van der Struijs kende dan ook een weekeinde om in te lijsten in het Nederlands kampioenschap. De negenjarige Nuenenaar besloot zo op fraaie wijze zijn succesvolle seizoen.

Tommie van der Struijs NK kampioen rookie

�Ik ben er heel blij mee�, klonk de logische reactie van Tommie vlak voor de prijsuitreiking in de kantine van circuit De Landsard. �Ik had dit wel een beetje verwacht, maar ook weer niet. Ik wist wel dat ik snel was, maar niet zo snel. Het is de tweede keer dit seizoen dat ik het dagklassement heb gewonnen. In Berghem won ik ook. Ik was voor dit weekend eigenlijk al rookiekampioen, maar wilde er nog een goede �eindkleun� aan geven.�

Dat laatste lukte hem op overtuigende wijze. De talentvolle Brabander denderde in de respectievelijke manches naar de tweede, eerste en eerste plaats. Dat is wat je noemt nog eens een eindkleun geven! �Wel was ik een beetje zenuwachtig�, bekende hij. Het weerhield Tommie er niet van een persoonlijk record te rijden op de Eindhovense piste, zijn thuisbaan. �Dus beter kon ik niet verwachten�, zei hij met een lach.

Tommie van der Struijs NK kampioen rookie

Zijn resultaat op De Landsard was bepaald een waardige afsluiting van het seizoen 2018. Tommie combineerde dit jaar zowel Mini Junioren en de Micro Max. Een ideale manier om op zijn leeftijd zoveel mogelijk meters te maken in een korte tijd. Om ervaring op te doen in racen, in het rijden van wedstrijden en in het leren omgaan met alle tactiek en strijd die daar bij komen kijken. �Er wordt nog meer gestreden omdat er meer rijders aan meedoen. En het gaat hard. Dat is altijd leuker natuurlijk. Ik wil hard gaan.� Tommie weet inmiddels goed waar hij over praat aangezien hij al een heel seizoen tweetakt in de Rotax Max Micromax-klasse in het NK erop heeft zitten. Daarin was hij overigens ook snel. Hij stond zelfs al op het podium en hij eindigde sowieso vaak voorin.

�Ik heb dit jaar in de verschillende kampioenschappen veel geleerd. Vooral het rijden van bochten en het inhalen gaat nu een stuk beter.� Omdat dit seizoen pas Tommies tweede jaar als wedstrijdkarter was, zijn zijn prestaties des te knapper. Dat hij zich nu al zo nadrukkelijk manifesteert belooft dan ook wat voor de toekomst. Het Brabantse karttalent is vast van plan nog het nodige te laten zien. �Karten is geweldig leuk. Het gaat snel, je moet tijdens een race de hele tijd heel erg geconcentreerd zijn en het geeft een vette adrenalinekick. Ik wil zo ver mogelijk komen!�

Tommie bedankt zijn ouders, Kartservice Brabant, VAG Techniek, Albert Siegers voor de motoren en Mike de Bruin voor de rijdersbegeleiding en coaching.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS