Karting • Chrono

Niek van de Mosselaar wint NK in Rotax Max Senioren en kweekt vertrouwen: "Ik heb nu al zin in Kerpen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 31 mei 2018 09:01 • Print artikel

EINDHOVEN – Na de poleposition bewees Niek van de Mosselaar ook tijdens de prefinale van de derde ronde van het NK karten dat hij snel is. Hij won de race afgetekend en maakte zich op voor een spetterende finale. Wel, spetteren deed het, uit de wolken. En zodanig hard dat de vijftienjarige rijder uit Wijchen niet meer in actie hoefde te komen voor de finale in de Rotax Max Senioren-klasse. En Niek? Die werd uitgeroepen tot winnaar.

Niek van de Mosselaar

“Het is wel een beetje raar dat ik nu ineens gewonnen heb, omdat ik het gevoel heb dat ik nog moet racen”, sprak hij na de afgelaste finale. “Maar het is natuurlijk wel lekker. Ik ben nu extra blij dat de eerste race goed is verlopen.”

Op het moment dat de race werd afgelast, was het overigens droog en de baan droogde vanwege de zwoele temperaturen bovendien snel op. Maar het gras buiten de baan stond nog onder water. Die omstandigheden werden te gevaarlijk geacht liet de organisatie optekenen voor het geval een rijder van de baan zou raken. Hoe het ook zij, voor Niek was het een uitstekend weekeinde geweest.

Het begon al goed doordat hij tijdens de trainingen steevast één van de snelste mannen op de baan was. “We wisten dus dat we snel waren. Aan het eind van de trainingen was ik één tiende van een seconde los van de nummer twee. We hadden hier twee weken geleden al eens getraind omdat er dit jaar nieuw asfalt op de baan is gelegd en de meeste kerbs waren verhoogd. Het gaf me meteen een goed gevoel, wetende dat ik hier al getraind had.”

Dat kwam tot uiting in de kwalificatie. “Ik had een heel relaxed gevoel omdat we wisten dat we een goede snelheid hadden. Ik had geen last en de voorbereiding was goed. We wisten ook dat de poleposition erin zat, maar er zijn meestal drie of vier rijders die tijdens de kwalificatie snel zijn, dus was het even afwachten. Maar het pakte goed uit.”

In de prefinale liet Niek opnieuw blijken dat hij sterk was. De getalenteerde karter reed aan kop, maar het werd hem nog wel moeilijk gemaakt door Szabo Boldiszar die op slechts drie tienden van een seconde achter hem als tweede finishte. Close weliswaar, maar de winst was voor Niek. “Ik ben heel erg tevreden. Ik heb nu al zin in Kerpen.”

Niek van de Mosselaar

Daarmee doelde hij op de volgende ronde van het NK die op het Duitse circuit wordt gehouden. Omdat het aantal inschrijvingen bij de Senioren dermate groot is, wordt daar na de reguliere kwalificatie in kwalificatieheats gereden om te bepalen welke 36 rijders mogen beginnen aan de prefinale. “Ik heb nog nooit kwalificatieheats gereden. Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan. Het wordt waarschijnlijk een lastig weekend. Maar ik ga veel trainen, dan moet het goed komen!”

Niek bedankt Daems Racing voor de motoren, Pim Speelmans voor het sleutelen en Sebastian Buurma van Emotiplus voor de coaching.

Niek van de Mosselaar wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Masuni en Racecloud.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS