Karting • Chrono

Je zag het van ver aankomen: Jayden Thien pakt zijn eerste zege! "Mijn mooiste beker tot nu toe"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 april 2019 20:06 • Print artikel

BERGHEM – Je wist dat het stond te gebeuren: de eerste overwinning van karter Jayden Thien. De tienjarige rijder uit Echt is het hele seizoen al supersterk, reed al een reeks tweede plaatsen bijeen. Zondag in Berghem mocht hij tijdens de tweede ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max op de hoogste trede van het podium plaatsnemen. In de MiniMax-klasse was hij iedereen te snel af.

Jayden Thien wint NK MiniMax


Na afloop deed hij trots zijn verhaal met een grote winnaarsbeker in zijn hand. “Ik ben blij, nee superblij! Dit is mijn eerste overwinning. Natuurlijk voelt dat goed”, zei een uitgelaten Jayden met een grote beker in zijn hand. “Ik ben blij dat ik hem heb. Het is mijn mooiste beker tot nu toe.” Om die even later aan zijn moeder te geven. “Kun jij hem pakken, hij is zo zwaar.”

"Ik had dit niet echt verwacht", blikte Jayden terug. "Vrijdag en zaterdag ging het niet supergoed. Al was de kwalificatie nog redelijk goed. Daarin was ik vierde geworden. Maar in de race ben ik altijd beter.”

Dat bleek. In de prefinale werd Jayden vierde op slechts twee seconden van de winnaar. Maar in de finale, toen het er echt toe deed, kwam hij als winnaar over de meet. De talentvolle Limburger wachtte van topteam RR Racing, rijdend op de derde plaats, op zijn moment. Hij zag dat de voorste twee met elkaar aan het knokken waren om de eerste plek. Op het moment dat hij zijn inhaalactie wilde plaatsen, ging het bij die twee fout en zo ging Jayden er even later met de overwinning vandoor.

Dat hij op het circuit van Berghem zo sterk had gepresteerd, had hem een beetje verbaasd. “Vorig jaar ging het hier wat minder. Maar ik heb veel bijgeleerd en nu ging het gelukkig wel goed.” Het resulteerde dus in zijn eerste overwinning. Of het ook zijn mooiste race was? “Ik denk dat dat toch de BNL Kick-Off was (waar hij in februari tweede werd, red.). Die was heel spannend. Ook omdat we in een grote groep vooraan reden.”

Jayden Thien wint NK MiniMax

Wat het huidige seizoen voor Jayden zo mooi maakt, is dat hij elke keer opnieuw wordt beloond voor zijn harde werken. Want fanatiek is hij. “Dit is voor mij geen spelletje. Ik wil winnen. Maar ik had niet verwacht dat ik dit seizoen al met de top mee zou kunnen. Het is me ook niet zomaar gelukt. Ik heb heel veel getraind. Soms zeur ik thuis dat ik wil gaan trainen, gewoon omdat ik beter wil worden. Wedstrijden zijn het leukst natuurlijk. En het meest uitdagend.”

Zijn volgende race is de eerste ronde van het BMC-kampioenschap. Die wordt gehouden op het circuit van Genk. Een circuit waar hij dit seizoen al meerdere malen zijn klasse heeft getoond met fraaie tweede plaatsen. “Het gaat daar heel erg goed. Niet alleen bij de Kick-Off, maar ook bij de eerste ronde van het BNL-kampioenschap. Hopelijk kan ik in de BMC deze keer winnen in Genk!”

Jayden Thien wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:

Da's Aluminium uit Susteren
Paula Cox "Mooi Wonen" uit Ohé en Laak
FLM Foodingredients uit Ittervoort
MDM Milieutechniek
Berkx Maatwerk
Looxs
Automobielbedrijf Geurts
Hermetico Geleen
Bouwonderhoud Hendrikx
RLS Bouw en Timmerwerken
Mobimall
Meisters Las & Constructiewerk
Auto vakmeester Verheijen
Shay
All-in Echt
Letro
Simons Grafisch Totaal

Kijk ook eens op de Facebookpagina van Jayden: Jayden Thien Karting

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS