Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

VIDEO CRASH: De bizarre wereldtitel van Laurens Vanthoor in de straten van Macau

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 december 2016 13:57

RaceXpress.nl blikt deze dagen terug op het autosportseizoen 2016. Laurens Vanthoor schreef dit jaar waarschijnlijk op de meest bizarre wijze de wereldtitel op zijn naam. Sinds 2015 wordt in Macau gereden voor de FIA GT World Cup. Voor de snelle Belgische autocoureur was het zijn laatste race voor Audi. Het werd een wedstrijd van weinig ronden en een wel heel vreemd einde op het circuit wat toch al bekend staat om haar crashes.

Laurens Vanthoor

De WRT-coureur lag na de herstart op de eerste positie en werd al snel ingehaald door Earl Bamber in de Porsche. Het ging daarna direct fout voor onze Zuiderbuur. Hij raakte de vangrail waardoor de Audi R8 LMS Ultra begon te rollen. De wedstrijd kreeg definitief een rode vlag en de finish van de wedstrijd werd een ronde teruggedraaid. Daardoor kwam Vanthoor ondanks zijn crash, alsnog als winnaar uit de bus.