Autosport NL • Autosport NL Diversen

Daan Pijl maakt indruk met grandioze zege tijdens eerste race-weekend in de Ford Fiesta Sprint Cup!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 juni 2019 20:20 • Print artikel

ZOLDER - Hij is één van de jongste deelnemers aan de Ford Fiesta Sprint Cup, maar de pas vijftienjarige Daan Pijl liet zich afgelopen weekeinde niet intimideren door de meer ervaren autocoureurs op de grid. Het resulteerde voor de Amsterdammer in een razendknappe overwinning tijdens de tweede ronde van het kampioenschap. Het ultieme besluit van een toch al succesvol weekeinde. Een dag eerder had Daan nog de pole-positie in de kwalificatie behaald en was hij na de reversed-grid vijfde geworden tijdens de eerste race.

Autocoureur Daan Pijl wint in Ford Fiesta Cup hier met Cor Euser

Glunderend nam Daan zondag op het podium van het circuit van Zolder de trofee in ontvangst. Het was toch echt waar: hij had zojuist gewonnen, maar hij kon het nauwelijks geloven. “Het was zwaar. Ik was pas blij toen ik over de finishlijn kwam”, blikte hij terug. “Toen wist ik zeker dat ik hem gewonnen had. Het besef komt nu pas, wat ik als vijftienjarige heb gepresteerd. Als je ziet wie er meededen… Zoals Bert Longin, een topcoureur met veel internationale ervaring. Terugkijkend op wat ik voor elkaar heb gekregen, ben ik trots. Op mezelf, maar ook heel trots op mijn vader, op Cor Euser, de sponsoren en iedereen bij het team.”

Als rijder van Cor Euser Racing hoopt hij van de nestor van het Nederlandse racen het nodige op te steken. Geen coureur in Nederland die zoveel ervaring heeft als Cor. Daan is dan ook wat blij dat hij door zo’n rijder wordt begeleid in de Ford Fiesta Sprint Cup. “Wat we voor elkaar hebben gekregen met zo’n klein team en door de samenwerking met Cor Euser is ongelofelijk. Dat ik van zijn ervaring gebruik mag maken, is echt super. Dat is heel waardevol voor me.”

Start race 2 Ford Fiesta Cup Autocoureur Daan Pijl op eerste startrij

De topbegeleiding is één, maar de auto opbouwen is twee. Daan en zijn vader hebben er vele uurtjes in gestoken om die zo goed mogelijk aan de start van het kampioenschap te laten verschijnen. “Het was niet zo gemakkelijk; mijn vader en ik hebben de hele winter samen aan de auto gewerkt. Het was heel druk. Qua tijd was het best stressvol. Ook duurde het nog even voordat ik wist welke livery ik wilde. Ik had vijf ontwerpen. Uiteindelijk is het dus blauw met oranje geworden en ik ben er ontzettend trots op.”

Nu hij een overwinning achter zijn naam heeft, geven de hectische voorbereidingsmaanden hem alleen maar meer voldoening. “Toen de auto terugkwam van de spuiter hadden we precies een week voor de race. We moesten de auto nog afbouwen. Het is zo gaaf dit samen met mijn vader te doen en we hebben zo ook kosten bespaard.”

Daan Pijl champagne

Het resultaat was een snelle auto, zo bleek afgelopen weekeinde wel. Na de snelste tijd in de kwalificatie was hij ook tijdens de tweede race in Zolder te snel voor iedereen. Knap, want de tweede race van het weekeinde was een gecombineerde Nederlandse en Belgische Ford Fiesta Sprint Cup-race. Daarbij stonden maar liefst 26 auto’s op de grid. “Dat maakt het resultaat extra mooi, dat ik de race heb gewonnen met alle rijders uit België en Nederland. Dit is een superstart van het seizoen. Een mooie revanche na mijn crash van vorig jaar, ook hier op Zolder. Dat ik dan zo win… dat voelt fantastisch!”

Daan Pijl bedankt de volgende personen en sponsoren:

Cor Euser Racing
Premium Classics
Unit45
Golconda Energy Drink
Dinitrol
Suggero
Personal Car Service 313
Equip
PayU
Staarman
PAR-T
SK Climate Solutions
En natuurlijk vrienden en ouders

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS