Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Neefje van Gerhard Berger opgenomen in het Red Bull-opleidingsprogramma

Uitgegeven door Peter Vader • 5 december 2018 12:01 • Print artikel

Red Bull heeft de 2019-programma's voor verschillende van zijn jonge coureurs bevestigd, waarbij Formule 3-titelwinnaar en dubbele Macau Grand Prix-overwinnaar Dan Ticktum gaat deelnemen aan de Super Formula. De overstap van Ticktum naar de Japanse raceserie wordt door de insiders alom geprezen en de Brit neemt deze week al deel aan het testen bij Suzuka. Ticktum zal racen voor Team Mugen, het team waarmee hij in 2018 deelnam aan twee wedstrijden en dat Naoki Yamamoto naar de kampioenschapstrofee leidde. Team Mugen begeleidde ook Red Bull F1-rijder Pierre Gasly tijdens het seizoen van de Fransman in de serie in 2017. Teamgenoot van Ticktum in Japan wordt de ex-DTM-coureur Lucas Auer. Red Bull bevestigde op woensdag dat de 24-jarige Auer zich bij het Junior Team heeft gevoegd en de Oostenrijker, het neefje van de ex-F1-racer Gerhard Berger, zal strijden om de B-Max titel in de Super Formula.

Lucas Auer

Auer nam voor het laatst deel aan single-seater racing in 2014, toen hij vierde werd in het Europese Formule 3-kampioenschap. Red Bull en Honda's alliantie in de Formule 1 betekent dat hun respectieve junior-programma's volgend jaar veel nauwer zullen samenwerken.

Yuki Tsunoda, die als onderdeel van Honda's 'young driver program' al een seizoen bevestigd is in de FIA Formula 3 met Jenzer, is ook toegetreden tot het Red Bull-programma. Tsunoda zal ook deelnemen in de omgedoopte DTM-supportcategorie van de Formula European Masters - het kampioenschap dat de Europese Formule 3 tot dit jaar vormde. Hij komt uit voor Motopark.

Samen met Tsunoda zal een andere nieuwe Red Bull-junior - Juri Vips - ook meedoen aan de nieuwe Formule 3-klasse 2019. Hij racet voor Hitech. Red Bull zal de komende weken verdere details bekend maken, waaronder de 2019-programma's voor Jack Doohan, Dennis Hauger en karters Jonny Edgar en Harry Thompson.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS