Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Indy Dontje derde Nederlander tijdens Daytona-weekend; met Mercedes onderweg in de IMSA Michelin Pilot Challenge

Uitgegeven door Peter Vader • 7 januari 2019 10:04 • Print artikel

Met een woelig verlopen eerste racejaar in de achteruitkijkspiegel, is het Winward Racing/HTP Motorsport gereed met een schone lei voor het nieuwe seizoen 2019. Met twee Mercedes-AMG GT4's in de IMSA Michelin Pilot Challenge, zijn de line-ups van de coureurs iets gewijzigd sinds het laatste optreden van het team in 2018. Teameigenaar Bryce Ward is gekoppeld aan de Duitser Christian Hohenadel, terwijl Ward's zoon Russell samenrijdt met de Nederlander Indy Dontje.

Indy Dontje Winward Racing

"Ik weet zeker dat het hele team er naar uitkijkt", zei Russell Ward over het nieuwe racejaar. "We hebben enkele veranderingen in het team gehad en het is spannend om hier terug te zijn met een nieuwe start, omdat het vorig jaar behoorlijk woelig was. Vanaf Daytona wordt het het tweede jaar voor ons team. Mijn vader rijdt in de andere auto en hij deed al een paar races met Christian. Ze konden het goed met elkaar vinden. Voor de eerste race belde Indy (Dontje, red.) met mijn vader en vertelde hem dat hij graag een volledig seizoen met hem wilde doen. En Indy werd daarna aan boord genomen. Hij is duidelijk erg snel, dus ik denk dat we een goede combinatie vormen. Bovendien kunnen we goed met elkaar opschieten, ook niet onbelangrijk."

Het eerste optreden van Dontje verliep uitstekend. In een veld dat qua rondetijden extreem dicht bij elkaar bleef, realiseerde hij zijn snelste raceronde op de Daytona-track in een tijd van 1:54,497 minuten. Daarmee pakte hij de 26e plaats.

Indy Dontje Mercedes AMG
Indy Dontje eind vorig seizoen onderweg op Watkins Glen met de Mercedes-AMG van Winward Racing, in wat toen nog de Continental Tire Sportscar Challenge heette, dit jaar nam conculega bandenfabrikant Michelin de seriesponsoring over

Indy Dontje podium Road Atlanta 2018 Continental Tire Sportscar Challenge
Podium voor Indy Dontje met naast hem teameigenaar Bryce Ward, bij de seizoensafsluiter van 2018 in Road Atlanta

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS