Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

FIA maakt nieuws bekend over Macau en volgende GT Nations Cup in Vallelunga

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 december 2018 09:29 • Print artikel

De amateurs gaan terugkeren in de FIA GT World Cup in Macau. De FIA heeft bevestigd dat er in de editie van 2020 een klasse met 'zilveren' autocoureurs aan het raceformat wordt toegevoegd. Het besluit volgt nadat zowel de fabrikanten- als privéteams de gentlemen coureurs terug willen hebben. De laatste twee jaar waren de bronzen- en zilveren autocoureurs niet toegestaan op het Guia Circuit. Het circuit in Macau staat bekend als een berucht stratencircuit getuige de diverse crashes elke jaar (VIDEO crashes Macau).

Macau

Daarnaast bevestigde de FIA dat de volgende race van 14 tot en met 17 november 2019 gereden wordt in Macau. De homologatie en de overeenkomst met de organisatie van de wedstrijd nog moet plaatsvinden. Tevens werd het besluit genomen dat de volgende FIA GT Nations Cup van 1 tot en met 3 november gaat plaatsvinden in Vallelunga.

Ook wordt overwogen om verschillende motorsport-klassen aan de Nations Cup toe te voegen, waardoor het een soort van festival wordt met verschillende disciplines.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS