Autosport Internationaal Toerwagens • ALMS

Renger van der Zande over zijn pole in Daytona: "Ik ben super blij om hier te zijn en in dit stoeltje"

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 januari 2018 10:11 • Print artikel

Renger van der Zande reed op sublieme wijze naar de pole position voor de Daytona 24 Hours. Daarmee was de Nederlandse autocoureur van Wayne Taylor Racing net de Acura van Penske te snel af. Dat het team na de kwalificatiesessie bovenaan op het lijstje prijkte, was niet alleen voor de Nederlander, maar ook voor teambaas Wayne Taylor een grote verrassing.

Renger van der Zande pole

"Eerlijk, ik had niet verwacht dat de pole binnen ons handbereik lag", reageert Taylor tegen Dailysportscar. "Maar het team werkt en werkt om de laatste tienden er uit te persen." Van der Zande liet vorig jaar in Laguna Seca zien waartoe hij in staat is. Toen maakte hij een schitterende move in de Corkscrew en won daarmee de race. Teambaas Wayne Taylor zocht een vervanger voor zijn zoon Ricky, die naar concurrent Penske verhuisde. "Jordan zei dat Renger snel was en hij had gelijk!"

Renger van der Zande was eveneens enorm blij met de eerste startplek voor de legendarische race. "Ik ben super blij om hier te zijn en in dit stoeltje", aldus de Cadillac-coureur. "Ze verwachten veel van je, twee dagen rijderswissels bijvoorbeeld. Ik had deze pole niet verwacht. Ze vertelden me het alleen bij bocht 5. Ik dacht dat het een aardige ronde was, schoot wat door in T5, maar kwam er met vermogen doorheen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS