Autosport Internationaal Toerwagens • ALMS

Laurens Vanthoor met meer vertrouwen in de 24U van Daytona: "Dit jaar het tegenovergestelde"

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 januari 2018 09:01 • Print artikel

Laurens Vanthoor start dit jaar voor de tweede keer in de 24Hours of Daytona 24 Uur. De Belgische coureur debuteerde vorig jaar met Porsche en is verbaast hoe veel verschil een jaar kan maken op het programma.

2018 Laurens Vanthoor


"Ik sprak op weg hier naar toe met mijn vrouw over wat voor een verschil een jaar kan maken", zegt de Belg tegen Sportscar365. "Vorig jaar kwam ik hier, was ik nerveus en onzeker en wist ik niet wat ik moest verwachten. Ik wist niets: ik kende de auto niet, de baan, het team, de regels niet. Op het vliegtuig las ik tien uur lang alle documenten om alles uit te vinden. Het was als de eerste dag naar school. Je hebt zeker niet veel vertrouwen wanneer je niet alles weet en dat is dit jaar het tegenovergestelde."

Wat betreft de Porsche denkt de coureur dat ze in staat moeten zijn om te vechten voor de klasse-overwinning in de GTLM. "We zitten in een goede positie", zegt Vanthoor. "Het is altijd lastig om te zeggen hoe snel iedereen gaat zijn in de race, omdat het altijd behoorlijk close is en het op de details aankomt, maar ik denk zeker dat we een goede kans hebben."

In de kwalificatie van de 24U van Daytona klokte Laurens Vanthoor de derde tijd op een zucht van de Corvette van Jan Magnussen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS