Autosport Internationaal Toerwagens • ALMS

Lastige eerste helft voor Nederlanders en Belgen in Sebring 12 Hours

Uitgegeven door Dirk Kempen • 18 maart 2017 21:32 • Print artikel

Nick Catsburg, Jeroen Bleekemolen, Jeroen Mul en Renger van der Zande vertegenwoordigen Nederland in de Sebring 12 Hours. Uit BelgiŽ komen deelnemers Marc Goossens, Jan Heylen en Laurens Vanthoor. Zeven coureurs uit de lage landen waren hiermee vertegenwoordigd in de Prototype, GTLM en GTD klasse. De eerste helft van de race verliep moeizaam voor de Nederlandse en Belgische rijders.


Voor Renger van der Zande en Marc Goossens was de kans op een goede klassering snel uitgespeeld. Motorproblemen zorgde er voor dat zij de Multimatic-Riley al na enkele uren in de pits parkeerden. Zij waren niet het enige team in de Prototype klasse met problemen. Joel Miller reed zijn Mazda DPi hard in de bandenstapel nadat de remmen weigerden. Miller was ongedeerd, maar de race was voorbij voor het fabrieksteam.

Nick Catsburg was de Nederlandse afvaardiging in de GTLM klasse met een BMW M6 GTLM van Rahal Letterman Lanigan Racing. Na ongeveer vijf uur racen parkeerde de Nederlander de auto in de bandenstapel. Laurens Vanthoor is sinds dit seizoen in dienst van Porsche. De Porsche 911 RSR die de FIA GT World Cup winnaar deelt met Kevin Estre en Richard Lietz rijdt momenteel op de elfde plaats. In de GTLM klasse is het team als vijfde geplaatst.


Jeroen Bleekemolen ging lang aan de leiding in de GTD klasse. Inmiddels rijdt de Nederlander op plaats drie in de klasse met zijn Mercedes-AMG GT3 van Riley Motorsports. Op de achtste plaats in de GTD klasse rijdt de Lamborghini HuracŠn GT3 van Jeroen Mul. Binnen dezelfde ronde rijdt Jan Heylen op plaats negen in de klasse.

Momenteel gaat de strijd om de winst tussen de Caddillac Dpi's van Mustang Sampling Racing en Konica Minolta. De Oreca van JDC-Miller Motorsports rijdt op de derde plaats, binnen dezelfde ronde als de eerste twee.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS