Autosport Internationaal Toerwagens • ALMS

Kan BMW problemen nieuwe M8 GTE oplossen? John Edwards, teamgenoot Nick Catsburg blijft vertrouwen houden

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 januari 2018 11:11 • Print artikel

John Edwards, de teamgenoot van Nick Catsburg, blijft optimistisch dat de BMW M8 GTE (FOTO'S) de mechanische problemen die men bij het debuut in Daytona heeft, gaat overwinnen. Na het elektrische probleem kwam het volgende probleem met de splitter, waardoor het team in de eerste twee trainingen op donderdag niet kon rijden met de auto met het startnummer 24.

BMW M8 GTE

Het Duitse team kwam al met een uitdaging, omdat tijdens de Roar for the 24 in drie dagen tijd slechts 60 ronden gereden konden worden. Hierdoor mistten Edwards en teamgenoten Jesse Krohn, Augusto Farfus en Catsburg waardevolle tijd op de baan.

"We hadden dit weekend wat opstartproblemen met de nr. 24-auto", zei Edwards tegen Sportscar365. "De M8 deed het erg goed tijdens de test in Europa, maar helaas hebben we niet veel tijd gehad met de auto hier om er kilometers mee te maken. We weten dat de auto veel potentieel heeft. We moeten een weg vinden om het er uit te krijgen."

Tijdens de kwalificatie zat Edwards nog 1,6 seconden van de pole position in de GT Le Mans-klasse af. De BMW's staan na de kwalificatie op de laatste twee plaatsen in hun klasse. "We deden de kwalificatie en de nachttraining zonder problemen en we hebben 24 uur om de auto te testen", zei de coureur. "Het lijkt dat we in staat zijn om te rijden. We hebben 24 uur, dus er kan van alles gebeuren."

De BMW-coureur blijft dus optimistisch, toch zegt hij wel dat de snelheid er nog niet is. Ondanks dat er voor het evenement een aanpassing aan de Balance of Performance was. "We pushen, dat is duidelijk, maar dat is een ander afzonderlijk probleem van alle andere dingen die er aan de hand zijn", legt Edwards uit. "Mijn focus ligt op mijn eerste paar stints en mijzelf op snelheid krijgen. Voor BMW willen we altijd de race winnen, maar niemand kan de race voorspellen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS