Autosport Internationaal Toerwagens • ALMS

Indy Dontje (Mercedes) sterk naar vijfde plaats in voorprogramma 24 uur van Daytona

Uitgegeven door Dirk Kempen • 27 januari 2018 06:07 • Print artikel

Indy Dontje haalde een knappe top vijf finish tijdens de BMW Endurance Challenge op Daytona International Speedway. Met teamgenoot Bryce Ward eindigde het Mercedes-duo op plaats vijf in de eerste race van het Continental Tire Sports Car Championship.

Indy Dontje Daytona
Dontje kwalificeerde de Mercedes-AMG GT4 op plaats veertien voor de vier uur durende race. Bij de start viel de Nederlander terug naar plaats negentien. In de openingsfase waren de Porsche Cayman GT4 en nieuwe Ford Mustang GT4 erg snel. Door een goede strategie, waarbij het team slim gebruik maakte van neutralisaties, werkten ze zich naar voren. Dontje reed zelfs op de eerste plaats met nog 40 minuten te racen. Na de pitstop viel de Nederlander terug naar plaats zes.

Met nog 20 minuten te gaan werd de slotfase een ware sprintrace. Dontje kwam in gevecht met Mercedes-AMG GT4 teamgenoot Hugh Plumb. Door het felle gevecht waarbij de teamgenoten vaak deur-aan-deur gingen, kwam de concurrentie snel dichtbij. Matt Plumb, broer van Hugh, zette het Mercedes duo onder druk in zijn McLaren 570S GT4. De McLaren ging voorbij aan Hugh Plumb en zette Dontje verder onder druk. De Nederlander gebruikte zijn ervaring om de vijfde plaats in de laatste ronden te verdedigen.

Het was een bijzonder race voor de Amerikaanse autosport. Voor het eerst werden er geracet volgens GT4 en TCR reglementen. Het Continental Tire Sports Car Championship rijdt in het voorprogramma van het WeatherTech SportsCar Championship.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS