Autosport Internationaal Toerwagens • ALMS

24U van Daytona: Magnussen stuurt knalgele Corvette naar de pole position in GTLM + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 januari 2018 07:43 • Print artikel

Jan Magnussen heeft in de GT Le Mans klasse de pole position voor de 24 Uur van Daytona gepakt. De Corvette-coureur zette een tijd neer van 1.42,779. Daarmee was de Deen nipt sneller dan Joey Hand in de Ford GT. Het verschil was uiteindelijk slechts 0,019 seconden. De snelle Belg Laurens Vanthoor pakte de derde tijd.

24 Hours of Daytona

Voor Jan Magnussen, de vader van F1-coureur Kevin Magnussen was het alweer de 20ste pole position in de IMSA. De twee Porsche 911 RSR's starten vanaf de derde en vierde plek. Laurens Vanthoor was zijn teamgenoot Patrick Pilet net te snel af. Alleen de BMW M8 GTE's konden het tempo in het veld niet volgen. Zij verloren als enige meer dan een seconde, waarbij de nummer 24 auto, waarin Nick Catsburg rijdt, zijn eerste ronden pas in de kwalificatie reed. De Duitse bolide van de Nederlander kwam dan ook niet verder dan de negende positie in de klasse.

In de GTD-klsse ging de pole position naar Daniel Serra in de Ferrari 488 GTE van Spirit of Race. De Braziliaan zette een tijd neer van 1.46,049. De Ferrari-coureur die rijdt met Paul Dalla Lana, Mathias Lauda en Pedro Lamy, pakte halverwege de 15 minuten durende kwalificatie de snelste tijd en raakte deze iet meer kwijt. Daarvoor waren het diverse coureurs die even aan de snelste tijd mochten ruiken. Miguel Molina in de Ferrari van Risi Competizione klokte de tweede tijd, terwijl Mirko Bortolotti, teamgenoot van Rik Breukers, de derde tijd noteerde in de Lamborghini van het Grasser Racing Team. Ben Keating reed de Mercedes, die hij deelt met onder andere Jeroen Bleekemolen naar de 13e plek, terwijl Max van Splunteren de 19e tijd reed.

Uitslag kwalificatie Daytona 24 Uur 2018


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS