Autosport Internationaal Toerwagens • ALMS

24U Daytona: Jeroen Bleekemolen laat zijn tanden zien in de laatste vrije training van de etmaalrace + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 januari 2018 19:29 • Print artikel

Mike Conway heeft in de Cadillac van Action Express Racing de snelste tijd in de vierde een laatste training voor de 24 Uur van Daytona neergezet. De Brit zette op vrijdagochtend een tijd neer van 1.36,865 en was daarmee 0,181 seconde sneller dan Lance Stroll in de Jackie Chan DC Racing Oreca, die de auto deelt met Robin Frijns. Dat betekende gelijk de snelst geklasseerde bolide met een Nederlander aan boord.

De tijd stond voor het merendeel van de sessie bovenaan, omdat de teams met name de minder ervaren coureurs de tijd gaven om in de auto te rijden. Achter de twee coureurs zette Tristan Vautier in de Spirit of Daytona Racing de derde tijd neer en werd gevolgd door Rene Rast in de Mazda RT24-P. De zusterauto van Mazda kwam net als de Core Autosport Oreca helemaal niet in actie. Renger van der Zande die pole position pakte zag zijn teamgenoot Jordan Taylor naar de achtste tijd rijden. Fernando Alonso kwam met de LMP2 van United Autosports niet verder dan de 16e positie.

In de GT Le Mans-categorie was Joey Hand in de Ford GT van Chip Ganassi de snelste. De coureur had de twee Porsche 911 RSR's achter zich. In de GTD-klasse deed Jeroen Bleekemolen goede zaken. De Nederlander zette achter Matteo Cairoli de tweede tijd neer in de Mercedes-AMG van Team Riley Motorsport.

4e training Daytona 24 Uur 2018


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS