A1 Grand Prix

Belastingdienst motiveert Jan Lammers: "Zolang ik hartslag heb, alles netjes afhandelen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 september 2009 05:06 • Print artikel

De Belastingdienst Holland-Midden heeft beslag gelegd op de inventaris van Racing For Holland en A1 Team Netherlands bv. Als de belastingschulden niet voor 29 september betaald zijn, zal tot een publieke veiling worden over gegaan. In een reactie op deze berichtgeving, zei teameigenaar en oud F1 coureur Jan Lammers tegenover RaceXpress.com het volgende: “Ik verwacht niet dat het tot een veiling zal komen, omdat de schulden overzichtelijk zijn. Ik hoop het snel op te lossen. En dan kan ik verder met de progressie, die Racing For Holland gerealiseerd heeft."

Jan Lammers

"De laatste twee jaar hebben we bescheiden winsten geboekt, dat probeer ik door te zetten", verklaarde Lammers, die wel voor hetere vuren heeft gestaan. "Tegenslag motiveert. Dit betekent voor mij de stap terug, voordat we weer vooruit kunnen. We worden weer even op de proef gesteld."

"Ik geef openheid van zaken. Ik moet hier doorheen, en dit soort zaken los je op door gezonde actie te ondernemen en door je kop erbij te houden. Mijn verantwoording ligt richting de mensen die in het heden en verleden nog steeds vertrouwen in mij, in Racing For Holland en in A1 Team Nederland, hebben. En zolang ik hartslag heb, zal ik alles netjes afhandelen."

"Soms sta je op het podium en soms heb je dit. Je moet gezicht tonen. Eigenlijk denk ik dat heel veel ondernemers momenteel weten wat we meemaken, maar ik geloof dat als je je hoofd erbij houd het goed komt. Belangrijk is open, bereikbaar en positief te zijn. Ik ben als ondernemer niet zielig, de mensen die geld van mij krijgen verdienen de aandacht."

"Voor nu geldt: Kop erbij, nadenken en oplossen. We waren goed onderweg, en we gaan door met oplossen. Het is jammer dat de belastingdienst het geduld niet meer op kan brengen, maar ik begrijp hun positie. Die mensen doen ook gewoon hun werk. Ik heb een fantastische groep mensen om me heen. Mijn personeel en relaties reageren allemaal fantastisch en dat is hartverwarmend. Ik ben er van overtuigd dat we het oplossen en dat het ons sterker maakt", besluit Jan Lammers strijdvaardig als altijd.

Jan Lammers stak zijn nek uit, veel oranje fans

De kwestie zal de KNAF, Circuit Park Zandvoort, TT-Circuit Assen en andere belanghebbenden van de vaderlandse autosport zeker niet koud laten. Het is dan ook te hopen dat Jan Lammers, al decennia lang het boegbeeld van de vaderlandse autosport, de nodige steun ontvangt van collega's, Neerlandse autosport betrokkenen en van anderen met het autosporthart op de juiste plaats.

MEER

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS