Autosport NL • NK Rally

Yannick Vrielink wil snelste Toyota GR Yaris zijn: "De auto is verder ontwikkeld en nog sneller geworden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 mei 2023 12:30

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 mei vindt de Rallye Sulingen plaats, de eerste ronde van het Open Nederlands Rallykampioenschap. Het is tevens de tweede rally voor Yannick Vrielink van dit seizoen. Samen met Annemieke Hulzebos wil Vrielink de snelste Toyota GR Yaris zijn, maar vooral leren tijdens de rally en wennen aan de nieuwe updates van de Yaris.

Rallysport Yannick Vrielink


“Het wordt weer een supertof weekend,” zegt Vrielink. “Ik heb er heel veel zin in om weer met de Yaris te rijden. Na de rally in Zerf is de auto verder ontwikkeld en nog sneller geworden. Maar aan die updates moet ik wel echt wennen. Begin juni is de eerste ronde van het kampioenschap en dan wil ik er staan. Sulingen is een hele diverse rally waar je meteen ‘aan’ moet staan. Dus een hele goede voorbereiding op de ELE Rally en om mijn tweede navigator beter te leren kennen.”

In Sulingen rijdt Vrielink samen met Hulzebos. “Annemieke heeft heel veel ervaring, ook in het WRC. We hadden vorig jaar al besproken om samen Sulingen te gaan rijden en dat gaan we dus nu doen. In Zerf reed ik met Harm, dus ik ben ook wel benieuwd hoe zij dingen anders aanpakken ten opzichte van elkaar. Ik wil van beide heel veel leren dit jaar. Ik heb er zin in!”

De Rallye Sullingen duurt 2 dagen, maar heeft op donderdag al de verkenningen, keuringen en een shakedown. Op vrijdag begint de rally om 16:00 uur en daarna volgen er 3 proeven, waaronder de proef op het militair terrein. Op zaterdag volgen nog 8 proeven, waarbij de eerste om 9:00 uur begint. De finish in Sulingen is om 18:30, er worden 114 kilometer in competitie gereden. Vrielink start met nummer 33.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS