Autosport NL • NK Rally

Yannick Vrielink opent rallyseizoen aankomend weekend in Assen met nieuwe Toyota GR Yaris

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 maart 2022 01:44

Na een sterk seizoen in 2021, waarin Yannick Vrielink en Glenn Crooijmans de tweede plaats behaalden in de 206 challenge, maakt Vrielink de overstap naar een nieuwe challenge. Hij gaat met een nieuwe Toyota GR Yaris rijden. De eerste wedstrijd van het seizoen is de Drenthe Rally op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart op en rondom het TT Circuit in Assen en de buitenproeven rondom Kampen en Assen.

Yannick Vrielink opent rallyseizoen aankomend weekend in Assen met nieuwe Toyota GR Yaris

“Ik kan niet wachten om weer te rijden,” vertelt Vrielink. “We hebben vorige week getest met de auto in Weeze bij het vliegveld en het is echt een hele fijne auto om te rijden. Als je de Yaris vergelijkt met de 206 dan is dat een wereld van verschil, je merkt dat deze auto is gebaseerd op de World Rally Car van Toyota. We hebben ook een aantal taxiritjes kunnen verzorgen voor officials en bekenden, dat is erg leuk. De Yaris voelde snel vertrouwd en ik wil dan komend weekend ook vooral op zoek gaan naar de mogelijkheden en limieten van de auto.”

De eerste wedstrijd van Vrielink, in Assen, is niet de eerste wedstrijd van de challenge. “De eerste challenge-rally is de ELE Rally in mei. Maar het is erg belangrijk om de auto te leren kennen, vandaar dat we nu al in Assen rijden en nog even kijken wat er op de agenda past tot het mei is. In Assen staan er drie Yarissen aan de start en ik hoop dat ik daar de snelste van ben. We willen in de rally groeien. Op vrijdag begint de rally met de buitenproeven rondom Kampen, die we normaal gesproken kennen van de Zuiderzee Rally. Het is daar écht donker, daar willen we gewoon goed doorheen komen. Op zaterdag gaat de rally meer richting Assen en daar gaan we de snelheid proberen op te voeren en de grenzen van de auto opzoeken.”

Net als in 2021 rijdt Vrielink met Crooijmans als navigator. “We hebben een goede klik samen en vorig jaar hebben we het prima gedaan. Ik ben blij dat Glenn weer bij mij instapt.” Het team maakt een mooie professionaliseringsslag door, vindt Vrielink. “Ik ben op zoek gegaan naar meer sponsoren en heb daar een goede invulling aan kunnen geven. Het is gelukt om een aantal mooie partners te vinden die me steunen, daarnaast is er een club van 50 ontstaan waarmee men heel laagdrempelig kan instappen. Ik wil al deze mensen op voorhand bedanken voor hun vertrouwen in mij en ik hoop dat ik ze een mooi rallyjaar kan laten beleven.”

De Drenthe Rally begint op vrijdag 11 maart om 16:46 met het startpodium. Naar verwachting zullen Vrielink en Crooijmans ongeveer 20 minuten achter de eerste deelnemer starten, dus rond 17:06 uur. Dan worden er drie proeven verreden rondom Kampen en volgt er een service in de omgeving van Kampen. Vervolgens worden dezelfde proeven nogmaals verreden. De eerste deelnemer komt rond 23:05 uur aan in Assen waar de auto’s worden geparkeerd en tot de volgende ochtend niet mogen worden aangeraakt.

Op zaterdag 12 maart vervolgt de rally met de proeven op en rondom het TT Circuit. Voor het publiek zijn enkel de twee proeven op het TT Circuit toegankelijk. Vrielink Dakwerk Motorsport heeft een pitbox dichtbij de auto, die bij Hans Weijs Motorsport onder de tent staat. In de pitbox is catering aanwezig en zijn de partners, sponsoren en club van 50 van harte uitgenodigd. De eerste proef op het TT Circuit begint om 9:26 uur, Vrielink en Crooijmans zullen rond 9:46 uur starten. In de eerste boucle worden vier proeven verreden en in totaal worden er drie boucles verreden. Er worden zes proeven afgelegd op het TT Circuit. Om 16:38 uur wordt de eerste deelnemer op het finishpodium verwacht.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS