Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Voorbeschouwing op de E-Prix in São Paulo met Lucas di Grassi: "Het is een droom die uitkomt"

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 maart 2023 17:31

De Formule E komt dit weekend voor het eerst in actie in São Paulo voor de Julius Baer São Paulo E-Prix van 2023, wat de derde nieuwe stad is die dit seizoen aan het Formule E-Wereldkampioenschap wordt toegevoegd, na Kaapstad en Hyderabad.

null

De lokale held en voormalig kampioen Lucas di Grassi, die voor Mahindra Racing rijdt, zal racen voor zijn thuispubliek. Hij wordt vergezeld door landgenoot Sérgio Sette Câmara van NIO 333 Racing. Het 2,96 km lange circuit heeft elf bochten en bevindt zich in het beroemde Sambadrome, waar slechts een maand geleden de exotische praalwagens en dansers van het São Paulo Carnival te zien waren.

"Ik kijk er echt naar uit om in São Paulo te racen", aldus Lucas di Grassi, die op slechts een paar minuten van het circuit vandaan woont. "Het is een droom die uitkomt voor mijn thuispubliek en voor mijzelf, na 10 jaar hard werken en doorzettingsvermogen. Het zal erg emotioneel voor me zijn om daar te racen. Het circuit ziet er geweldig uit en ik weet zeker dat de gepassioneerde Brazilianen de tribunes zullen vullen."

"Ik kom uit São Paulo, ik ben op slechts een paar minuten verwijderd [uit de baan] en groeide daar op. Het wordt geweldig racen voor mijn thuisfans. Het is een droom sinds de eerste Formule E -race. Het is een paar keer dichtbij geweest en is niet helemaal gebeurd, maar na 10 jaar hard werken en doorzettingsvermogen gebeurt het eindelijk in seizoen 9 en voor het begin van Gen3. Het is erg emotioneel voor mij om daar te racen.

"Het circuit van het Sambadrome ziet eruit alsof het geweldig zal zijn en de duizenden mensen die graag lid worden. Ik weet zeker dat de gepassioneerde Brazilianen de tribunes zullen vullen. "

Robin Frijns van ABT Cupra keert deze zaterdag terug naar het racen in Brazilië. Na een blessure sinds de eerste race van seizoen 9, zal de Nederlander weer achter het stuur staan met als doel de eerste kampioenschapspunten van het team in Gen3 te scoren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS