Autosport Internationiaal Singleseaters • FRECA

Victor Bernier tekent bij MP Motorsport: "Een van de toonaangevende teams op de ladder naar de F1"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 maart 2023 17:41

Victor Bernier, in 2018 wereldkampioen karting op OK Junior-niveau, heeft bij MP Motorsport getekend voor een tweede campagne in het Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA). In het zeer competitieve kampioenschap hoopt de 18-jarige Fransman met MP hoge ogen te gooien. In de driekoppige FRECA-bezetting van MP gaat Bernier samenwerken met Dilano van ‘t Hoff.

Victor Bernier MP Motorsport


Bernier maakte kennis met het Nederlandse team tijdens de post seasonstests van 2022. Kort voordat het wintertestverbod van de klasse in werking trad, maakte hij onder meer kilometers tijdens de tweedaagse test op de Red Bull Ring in november. De jonge coureur uit Saint-André-des-Eaux heeft de winterperiode vervolgens goed benut om zich terdege voor te bereiden op zijn tweede FRECA-seizoen. In zijn debuutjaar in het kampioenschap liet Bernier zich al van zijn goede kant zien via diverse kwalificaties in de top-tien en een tweede plaats in de laatste kampioenschapsronde op Mugello.

“Ik kijk er erg naar uit om in mijn tweede FRECA-jaar voor MP te racen”, aldus Bernier. “Ze zijn een van de toonaangevende teams op de talentenladder naar de Formule 1 en beschikken over alle kwaliteiten die nodig zijn om veelbelovende coureurs te ondersteunen op hun weg naar de top. Ik heb tijdens het testen al gemerkt hoe goed dit team functioneert. Samen gaan we ernaar streven om tijdens het hele seizoen voorin mee te strijden. Op naar Imola voor die eerste twee races van het jaar!”

“We zijn erg blij dat we Victor in ons FRECA-team mogen verwelkomen”, aldus Sander Dorsman, de teammanager van MP Motorsport. “Al sinds dat juniorwereldkampioenschap in de karting hebben we hem in de gaten gehouden. Die belofte heeft hij vervolgens snel vertaald in enkele sterke seizoenen in de Formule 4. Nu we kunnen voortbouwen op zijn jaar ervaring in het FRECA, willen we Victors natuurtalent uitbuiten door een sterke combinatie van auto en coureur te creëren, die elk raceweekend voor de podiumplaatsen gaat.”

Victor Bernier


Bernier stond als karttalent te boek toen hij in 2017 het Franse kampioenschap veroverde en een jaar later CIK-FIA-wereldkampioen op juniorniveau in de wacht sleepte. Datzelfde seizoen pakte Bernier ook de vierde plaats in het Europese kampioenschap. In 2019 maakte Bernier vervolgens zijn debuut in de formuleauto’s en eindigde meteen als vierde in de Franse Formule 4. In 2020 en 2021 stapte hij over naar de Duitse F4, daarnaast nam hij deel aan enkele Italiaanse F4-rondes. Zijn twee Duitse campagnes leverden hem een vijfde en vierde plaats in het eindklassement op voordat hij aan zijn debuutseizoen in het FRECA begon.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS