Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Verstappen.com-coureur Thierry Vermeulen tweede in GTWC Brands Hatch: "Erg blij met eerste podium van het seizoen"

Uitgegeven door Bart • 7 mei 2024 11:07

Thierry Vermeulen heeft zijn eerste podium van het seizoen behaald in de GT World Challenge Europe Sprint Cup. De 21-jarige coureur van Verstappen.com Racing eindigde samen met Altoe Giacomo tijdens de tweede race op de tweede plaats. Het team van Emil Frey Racing, rijdend in een Ferrari 296 GT3, reed in de eerste race al naar de vijfde positie, maar door een straf zakten ze terug naar P11.

Thierry Vermeulen


"Ik ben erg blij met ons eerste podium van het seizoen en blij om dat al tijdens het eerste GT World Challenge-weekend van het seizoen te scoren", zegt Vermeulen op Verstappen.com. "We hebben er heel hard voor gewerkt en dit is precies hoe we het seizoen wilden beginnen. Met het oog op het kampioenschap was het jammer van de tijdstraf in race 1, want daardoor eindigden we op P11 in plaats van P5."

"We hebben het goedgemaakt in race 2, waar we een goede eerste stint hadden en de derde positie behielden. Na een goede coureurswissel bracht Giacomo de auto op P2 aan de finish. De race was vrij rechttoe rechtaan en we hadden een goed tempo. Ik ben enorm trots om P2 te finishen. Voor de volgende races moeten we natuurlijk aan een aantal kleine dingen blijven werken en hopelijk kunnen we dit soort resultaten voortzetten, maar ik ben erg trots op iedereen die eraan heeft bijgedragen. Dus bedankt aan iedereen", aldus de zoon van Max Verstappens F1-manager Raymond Vermeulen.

Het team heeft nu eerst een test op de Lausitzring en reist vervolgens af naar Misano, waar op 17 t/m 19 mei de tweede ronde van de GTWC plaatsvindt.

Thierry Vermeulen


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS