Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

VIDEO - Mount Panorama's ronderecord gebroken in meest brute Mercedes-AMG GT3 ooit gebouwd!

Uitgegeven door Peter Vader • 21 februari 2024 12:33

Mercedes-AMG was zeer tevreden met zijn tweede plaats in de eindrangschikking van de Bathurst 12 Hours, maar eigenlijk waren ze nog meer trots op hun andere wapenfeit. Met een Mercedes-AMG GT3 die niet was goedgekeurd voor deelname aan het endurance evenement, verbeterde Jules Gounon namelijk het oude ronderecord met bijna 3 seconden op het moeilijke circuit van Bathurst!

12 Bathurst 2024 Hours ronderecord Jules Gounon en Mercedes-AMG Foto 2

Een paar uur voor de kwalificatie voor de 12 Bathurst 2024 Hours (Australi�) op zaterdag 17 februari realiseerden de Fransman Jules Gounon en Mercedes-AMG hun enorme prestatie. Door in slechts 1'56"6054 de 6.213 km van het circuit Mount Panorama af te leggen, verbeterden de Franse coureur en de Duitse fabrikant het oude ronderecord daterend uit 2018 met 3 seconden (1'59"2910). Dit stond op naam van Christopher Mies met een Audi R8 LMS "extreme" versie.
De voor deze recordpoging geprepareerde auto is gebaseerd op de Mercedes-AMG GT3 waarop een kantelbare achtervleugel is gemonteerd, zoals deze in de DTM werd gebruikt volgens de regels van klasse 1. Ook werd gebruik gemaakt van een DRS-systeem vergelijkbaar met dat van de Formule 1. Het remsysteem bestaat uit koolstofschijven, ook standaard in de Formule 1, terwijl stalen remschijven verplicht zijn volgens de GT3-voorschriften. Een licht aangepast frontgedeelte en aangepaste zijschorten completeren de aerodynamische aanpassingen. De atmosferische motor van 6,2 liter levert zo�n 650 pk.

Mercedes-AMG deelde ook de boordcamera van dit optreden. Je kunt de maximale bereikbare snelheid zien die Jules Gounon behaalde bij de ingang van �The Chase�, namelijk 303 km/u! De ex-Intercontinental GT Challenge-kampioen (IGTC) trapte vrijwel nooit het rempedaal in, in de reeks van bochten 5 tot en met 10 op de beroemde heuvel!

12 Bathurst 2024 Hours ronderecord Jules Gounon en Mercedes-AMG Foto 1


12 Bathurst 2024 Hours ronderecord Jules Gounon en Mercedes-AMG Foto 4


12 Bathurst 2024 Hours ronderecord Jules Gounon en Mercedes-AMG Foto 3


12 Bathurst 2024 Hours ronderecord Jules Gounon en Mercedes-AMG Foto 5


12 Bathurst 2024 Hours ronderecord Jules Gounon en Mercedes-AMG Foto 6


Bron foto's: Mercedes-AMG Motorsport, video: sro-motorsports.com

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS