Karting • Karting Diversen

Unieke primeur voor Kartbaan Ulrum: eerste Nederlandse kartbaan met een kombocht

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 oktober 2023 01:24

Kartbaan Ulrum banking kombocht #kartingulrum #kartbaan #gokart #racen #racingislife #kombocht #nieuwebaan #karteningroningen#gaserop #drone #luchtfoto #hogeland #groningen #echtkartendoejebuiten #ulrum #ulrumkarting #ulrumopdekaart

Kartbaan Ulrum heeft een primeur in het Nederlandse karting te pakken. Ze zijn vanaf komend weekend de eerste Nederlandse kartbaan met een kombocht. Met een hellingshoek van twaalf procent worden de coureurs echt op de proef gesteld. Naast de kombocht, zijn er verschillende andere bochten aangepast. Het circuit is door de aanpassingen 120 meter langer geworden.

Kartbaan Ulrum lay-out

“Komende donderdag gaat het allemaal beginnen”, begint mede-eigenaar Rob Lucassen over de verbouwing van het Groningse circuit. “Dan komt men asfalteren en dan krijgen we een mooie kombocht hier op het circuit. Vanuit de eerste bocht ga je nu nog een keertje extra rechtsaf, echt een lange doordraaier, dan ga je linksaf de kombocht in. De hellingshoek is ongeveer twaalf procent en dat is voor een kart al heel veel. Daarna komt een hele snelle chicane en de derde bocht wordt aangepast naar een hairpin. De baan wordt in totaal 120 meter langer, dus dan wordt het baantje hier langer dan 500 meter”, vertelt Rob vol enthousiasme over de veranderingen aan het circuit.

Karting Ulrum

Het circuit ligt op kleigrond, dus het is flink graven en het is echt aanpoten om alles klaar te krijgen. Het team van Kartclub Ulrum en Nick Bruin Sloopwerken zijn weken bezig geweest om alle voorbereidingen te treffen en werken volle bak aan de baan. Kartbaan Ulrum is niet alleen bezig met het circuit zelf, maar ook met het circuit als geheel: “De kantine krijgt een grote beurt en wordt een stuk groter. We blijven constant ontwikkelen, dat is zo ontzettend belangrijk”, zegt Rob.

Karting Ulrum


Kartbaan Ulrum


De familie Lucassen is vol gas bezig om alles op het circuit klaar te krijgen: “Afgelopen week hebben wij meer dan honderd oude autobanden opgehaald om de bandenstapels van te maken. Maar we moeten er echt nog veel meer op gaan halen, de komende tijd. We zijn nog lang niet klaar. Alles moet opnieuw geverfd worden.”

“Volgend weekend hebben we twee races en dat direct op de nieuwe lay-out. Het wordt ontzettend leuk om die karts hier over het nieuwe circuit te zien. Je kunt veel harder in de kombocht dan dat je denkt. Het is echt een primeur en zo’n kombocht is echt iets unieks.”

Op Kartbaan Ulrum worden, naast de verhuur van karts, ook onder andere huurkartraces en clubraces georganiseerd. Lang hoeven Rob en zijn team niet te wachten om de eerste karts op het vernieuwde circuit te zien rijden: “Zondag hebben we de clubrace en dan kunnen de coureurs laten zien wat ze waard zijn op de nieuwe lay-out. We hebben vijftig rijders en je kunt je nog aanmelden op onze website. De Cadet B-coureur rijden, dat zijn de hele jonge rijders vanaf vier jaar. Cadet A is voor de iets oudere kinderen (7 – 10 jaar) en in de Rocky’s (8-10/11 jaar) is er altijd een hoog niveau. De klassen RK1, 200CC-jongens en meiden rijden ook, die zit eigenlijk altijd vol. En de 270CC en de 390CC-coureurs rijden en in die klassen liggen de snelheden ook echt hoog.”

250 ronden race Karting Ulrum

Op zaterdag 28 oktober is er een 250 rondenrace met huurkarts. Race als een van de eersten op de nieuwe lay-out en door de kombocht! Kijk HIER voor meer info en doe mee aan de 250 ronden race met huurkarts!

clubrace Ulrum

Wil je ook op de nieuwe lay-out rijden geef je dan nu op voor de clubrace van aankomend weekend 29 oktober. Kijk HIER op deze link voor meer informatie over de clubrace van zondag 29 oktober!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS