Karting • Chrono

Twee toptalenten naar het fabrieksteam van BirelART via Paauwer Kart Racing

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 februari 2021 03:44 • Print artikel

KAPELLE – Met de aankondiging dat twee van zijn pupillen, Dries Van Langendonck en Thijs Keeren, zijn doorgestroomd naar het fabrieksteam van BirelART laat Jaco Paauwe zien dat zijn team Paauwer Kart Racing de perfecte springplank is voor jong talent en is zijn team al jaren een begrip binnen de kartsport. Bovendien is Jaco Paauwe importeur van de topmerken BirelART en Ricciardo Kart en biedt Paauwer Kart Racing waar mogelijk aan alle BirelART rijders begeleiding en support op zowel recreatief, nationaal en internationaal niveau tijdens trainingen en wedstrijden.

Dries Van Langendonck doorgestroomd naar Birel ART fabrieksteam

Samen met de monteurs zorgt de familie Paauwe voor doorstroming van talent naar BirelART. Zo kunnen rijders via BirelART doorstromen naar BirelART GP en zo de weg naar de F4 vinden. Zij helpen de BirelART-talenten professioneel op weg bij hun eerste stappen in de autosport.

Die doorstroming faciliteren, betekent wel dat Paauwer Kart Racing op enig moment afstand moet doen van zijn talenten. Jaco: “Natuurlijk wil je graag goede rijders in je team hebben rijden, maar wij willen talent niet stoppen. Wij kunnen ze met BirelART een goed vervolg van hun carrière geven. Ik kan daarin sturen en de ruwe diamanten verder helpen”.

Paauwer Kart Racing

Paauwer Kart Racing is ontstaan vanuit passie en al jaren een begrip binnen de kartsport. Een echt familiebedrijf. Jaco heeft samen met zijn vrouw Toos, Paauwer Kart Racing opgestart, waarbij Jaco verantwoordelijk is voor het de aansturing van het team, motortuning en de verdere techniek. Toos is daarop een mooie administratieve aanvulling en houdt zich onder andere bezig met de facturatie en het voorraadmanagement. Menno is inmiddels vijf jaar een onderdeel van Paauwer Kart Racing en doet voornamelijk de coaching en begeleiding van coureurs.

Wij bieden intensieve begeleiding, support en coaching voor coureurs, zowel een-op-een onder begeleiding van Menno en ook in teamverband.” Paauwer Kart Racing is in 2021 te vinden op het NK van Chrono, het BNL-kampioenschap en een aantal wintercups, open- en internationale wedstrijden. Het is mogelijk om via Paauwer Kart Racing een ‘arrive en drive-ervaring’ op de circuits te krijgen. Je hoeft dan alleen maar met je helm naar de baan te komen en racen maar!

Om zijn rijders van de beste spullen te voorzien, werkt Paauwer Racing alleen samen met merken van de beste kwaliteit. Jaco: "Zo leveren wij BirelART en Ricciardo karts en zijn wij TM-, Bridgestone- en Le Cont-importeur. Sinds kort is daar ook het importeurschap van KE Technology aan toegevoegd. Een A-merk in radiateurs. Daarnaast maken wij exclusief gebruik van het oliemerk Vrooam."

Paauwer Kart Racing

BirelART heeft de afgelopen jaren mooie prestaties geleverd in het WSK, EK en WK KZ. “Wij krijgen altijd meteen de laatste updates uit Italië. In de KZ willen wij naast de races van het Nederlands kampioenschap ook deelnemen aan een aantal internationale wedstrijden. Ik daag de jongens uit om die stap te zetten. Een mooie uitdaging aangaan om zo te kijken wat het potentieel is. Voor de KZ-klasse kan iedereen die op een BirelART-kart deelneemt aan het NK geselecteerd worden door ons voor de Richard Mille Academy-competitie om kans te maken op een F4-test. De winnaar van dit evenement wint een jaar lang racen in de F4. In 2019 was Robin Glerum geselecteerd en heeft hij mogen deelnemen aan dit tweedaagse evenement."

Wil jij beginnen met karten of racen op een kart van het topmerk BirelART? Of op een Ricciardo-kart van Formule-1 coureur Daniel Ricciardo, en kans maken om geselecteerd te worden voor de Richard Mille Academy? Neem dan contact op met Paauwer Kart Racing.

Paauwer Kart Racing / Birelshop.nl
Fleerbosseweg 3a
4421 RR Kapelle
Tel. +31 (0)165317591

www.paauwerkartracing.nl

www.birelshop.nl

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS